Logo
Bu sayfayı yazdır

2-3 Ocak 2015 AÖL sınav sonuçları açıklandı

Açıköğretim Lisesi'nde beklenilen gün geldi. 2-3 Ocak tarihlerinde yapılan Açıköğretim Lisesi (AÖL) sınav sonuçları açıklandı.

Açıköğretim Lisesi'nde 2014-2015 yılı içinde işlemler devam ediyor. Öğrenciler ilk dönemi geride bıraktılar.AÖL tarafından öğrenciler 3-4 Ocak 2015 tarihlerinde sınava tabi tutulmuştu

Sonuçlar ise açıklandı. Sonuçlara ulaşmak için tıklayınız

Sınavların Değerlendirilmesi

Sınavlar yapıldıktan sonra, cevap kağıtları Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünde optik okuyucularla okunmakta ve bilgisayar programı ile değerlendirilmektedir. Bu değerlendirme programında aynı zamanda "Kopya Analiz Tekniği" 13 kullanılmaktadır. Sınavınızın iptal edilmemesi için cevap kağıdınızı kimseye göstermeyiniz, kopya çekmeyiniz, çektirmeyiniz.

Cevap kağıtlarını okumak için düzenlenmiş optik okuyucular, hatasız kodlanan cevapları değerlendirdiği için kodlama yaparken dikkatli olunuz.

Sınav Sonuçlarının Duyurulması

Sınav sonuçları internet ortamında "www.aol.meb.gov.tr" adresinden duyurulmaktadır.

Sınav sonucunda mezun olamayan öğrencilerin bir sonraki dönem için kayıt yenileme ve ders seçim işlemlerini yapması gerekmektedir.

Sınav Sonuçlarına İtiraz Edilmesi

Sınav sonuçlarına yapılacak olan itirazlar, sınav sonuçlarının www.aol.meb.gov.tr ve www.maol.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde dilekçeyle Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ( link verilecek http://odsgm.meb.gov.tr/www/ortak-sinavlara-itiraz/icerik/18)yapılacaktır. Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğüne bu yönde yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

a. Öğrenciler, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, MEB Sınav İtiraz (Kurumsal Tahsilat) Programı aracılığı ile yapacaklardır.

b. Sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına itiraz başvurusunda bulunacak öğrencilerin başvuruları, 20 TL (On TL) sınav itiraz ücreti banka dekontu/makbuzu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe (itiraz gerekçeleri ayrıntılı olarak belirtilerek) ile yapılması gerekmektedir.

c. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, öğrencilerin bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmayacaktır.

d. İtirazların cevaplanmasında Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü genel evrak kayıt tarihi dikkate alınacaktır.

e. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar, adaya ait T.C. Kimlik Numarası/Öğrenci Numarası belirtilmeyen, banka dekontu eklenmemiş, imza ve adresleri olmayan dilekçeler ile Faks yada telefon yolu ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Memurlar.net

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com