Menu

 

Okulların tatil edildiği il sayısı 29 oldu

Yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok ilde okullar tatil edildi.

AFYONKARAHİSAR

Afyonkarahisar Valiliğinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı kent merkezi il merkeze bağlı köy ve beldelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda 06 Ocak Salı eğitime ara verildiği belirtildi. Afyonkarahisar'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personele, 1 gün idari izin verildi.

BALIKESİR

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelinde yoğun kar yağışının ve olumsuz hava şartlarının devam ettiği belirtildi. Açıklamada, "İlimiz merkez ve tüm ilçelerinde okul öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel eğitim kurumları salı günü tatil edilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıları doğrultusunda ilçe ve çevresinde bu akşamdan itibaren yoğun kar yağışı beklendiği belirtildi.Olumsuz hava şartlarının etkili olacağının tahmin edildiği ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verildiği bildirildi.

BİNGÖL'DE KAR TATİLİ

Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın için bir gün ara verildi. Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü resmi internet sitesinden,

'Acil kar tatili duyurusu' başlığını taşıyan açıklama yaptı. Açıkamada,

"Yoğun kar yağışı nedeniyle 06.01.2015 tarihinde ilimiz merkez ilçeye bağlı tüm ilköğretim ve ortaöğretim kurumları bir gün tatil edilmiştir" denildi.

BİTLİS'TE 2 GÜN KAR TATİLİ

Bitlis'teki olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime iki gün ara verildiği bildirildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle, il merkezi ile bağlı köylerde okulların 6-7 Ocak'ta tatil edildiği belirtildi. Öğrencilerin herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmaması amacıyla eğitime ara verildiği belirtilen açıklamada, ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının kaymakamlıklar tarafından alınacağı bildirildi.

Bitlis'in Tatvan ve Hizan ilçelerinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi.

Olumsuz hava şartlarının etkili olacağının tahmin edildiği ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 06 Ocak Salı ara verildiği bildirildi.

BURDUR

Burdur'da olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı Bucak ve Çeltikçi ilçeleri hariç il genelinde ilk ve orta dereceli okullarda 06 Ocak Salı günü eğitime ara verildiğini bildirdi.

Bayram, Bucak ve Çeltikçi ilçelerinde kaymakamların hava koşullarına göre eğitime devam edilip edilmeyeceğine karar vereceğini ifade etti.

BURSA / KELES

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'te eğitime bir gün ara verildi.

Keles Kaymakamlığı tarafından gece saatlerinde yapılan açıklamada "İlçemizde görülen yoğun kar yağışının, köylerdeki mahallelerdeki taşımalı öğrenci hizmetlerinin gerçekleştirilmesinde yaşatacağı muhtemel riskler nedeniyle 05 Ocak Pazartesi günü ilçe genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir" denildi.

ÇANKIRI

Çankırı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentteki kar yağışının etkisini yoğun şekilde sürdürmesi dolayısıyla il genelindeki tüm okulların bugün tatil edildiği kaydedildi.

ÇORUM

Olumsuz hava şartları nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile 13 ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi. Açıklamada, hamile ve engelli personelin de bugün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

DENİZLİ

Denizli'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı sebebiyle Çameli, Kale ve Güney ilçelerinde okulların 6-7 Ocak, Sarayköy dışındaki diğer ilçelerde ise 6 Ocak'ta tatil edildiği kaydedildi.

DÜZCE

Düzce'nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildi. İlçe Milli Eğitim müdürlüklerinden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Kaynaşlı ve Yığılca ilçelerindeki tüm okullarda bugün eğitime ara verildiği belirtildi. Okullarda eğitimin, hava şartlarının uygun olması durumunda yarın yeniden başlayacağı bildirildi.

ERZURUM KARAYAZI

- Erzurum'un Karayazı ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Karayazı ilçesinde kar yağışı ve fırtına nedeniyle ilçe genelinde ve bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi. Karayazı Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçe genelinde yoğun kar yağışı ve fırtınanın devam ettiğini belirtildi. Açıklamada, kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde ve bağlı köylerde ilk ve ortaöğretim kurumlarının 1 gün tatil edildiği kaydedildi. Hamile ve engelliler de 1 gün süreyle idari izinli sayılacak.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'de dün sabah saatlerinden itibaren başlayan ve yer yer etkili olan kar yağışının ardından taşımalı eğitim yapılan okullarda bir günlüğüne eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde taşıma kapsamına alınan resmi ilköğretim, ortaöğretim, özel eğitim okulları ve öğrencisi taşıma ile okula erişen özel eğitim okullarının 6 Ocak Salı günü bir gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

ISPARTA

Isparta'da yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Isparta Valisi Vahdettin Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve ilçelerde anaokulu, ilk ve ortaöğretim kurumlarında eğitim öğretime bir gün süre ile ara verildiğini bildirdi. Özkan, kamu kurumlarında çalışan engellilerin de bugün idari izinli sayılacağını kaydetti.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YAPILAN AÇIKLAMA

"Bilhassa, öğleden sonra etkisini arttırması beklenen kar yağışının ve buna bağlı olarak mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklık, kuvvetli poyraz fırtınası ve akşam saatlerinden itibaren görülecek buzlanma ve don olayının ara cadde ve sokaklar başta olmak üzere araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokullar ile ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü bir gün süre ile ara verilmesi uygun görülmüştür."

İZMİR (Taşımalı eğitim veren okullar)

İzmir kent merkezine de yağan kar, yüksek rakımlı ilçelerde etkili oldu. Kiraz, Ödemiş, Beydağ, Kemalpaşa ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamında okullara servis araçlarıyla taşınan bazı mahalle ve köylerdeki öğrenciler, yollardaki kar nedeniyle sabah okula gelemedi. Bu ilçelerde ulaşımda sıkıntı yaşanan köy ve mahallelerde eğitime bir gün ara verildi.

KARS SARIŞKAMIŞ'TA SALI GÜNÜ TATİL

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla ilçe merkezi ve tüm köylerdeki okulların 5 Ocak öğleden sonra ve 6 Ocak'ta tatil edildiği bildirildi. İlçede sabah saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 25 santimetreye ulaştı.

KASTAMONU

Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, yoğun kar yağışı nedeniyle kent merkezi ve bağlı tüm köylerde tüm okulların 2 gün tatil edildiğini bildirdi. Engelli ve hamile olan çalışanlar da 2 gün izinli olacak. İlçelerdeki tatil durumuna da kaymakamlarımız karar verecek

İl Mili Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bölgede devam edem kar yağışı sebebiyleGölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamı, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş,Şenbolluk Mahalleleri, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildi.

KIRIKKALE

Kırıkkale'nin Balışeyh ve Sulakyurt ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildi. Balışeyh Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı ve hava şartlarının hayatı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi. Sulakyurt Kaymakamlığı da ilçedeki yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilemesi nedeniyle ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitime bugün ara verildiğini duyurdu. Keskin ve Bahşılı ilçelerinde ise taşımalı eğitime bugün ara verildiği öğrenildi.

KOCAELİ

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, meteoroloji yetkililerince, kentte sabah saatlerinden itibaren başlaması beklenen kar yağışının ilerleyen saatlerde yoğun şekilde etkisini arttırarak devam edeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, şunlar belirtildi: "Yoğun kar yağışı ile mevsim normallerinin altında seyredecek düşük sıcaklıkların araç trafiğinde ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuzluğa ve mağduriyete yer vermemek amacı ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitim ve öğretime 06 Ocak Salı günü ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel idari izinli sayılacak."

KONYA

Konya genelinde 4 ilçe hariç kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi. Kar yağışı dolayısıyla Ereğli, Karapınar, Emirgazi ve Halkapınar dışındaki ilçeler dışında eğitime bir gün ara verildiği kaydedilen açıklamada; il merkezindeki ilkokul, ortaokul ve liselerin 1 gün tatil edildiği vurgulandı. Tatil olan yerlerde hamileler ve engelliler de 1 gün süre ile idari izinli sayılacak.

Konya'da kar yağışı nedeniyle Selçuk ve KTO Karatay üniversitelerinde eğitime bir gün ara verildi. Selçuk Üniversitesinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim-öğretime Karapınar ve Silifke Taşucu'ndaki birimler dışında bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. Akademik ve idari personelin görevleri başında bulunacağının ifade edildiği açıklamada, 6 Ocak tarihli final sınavlarının başka bir tarihte yapılacağı vurgulandı. KTO Karatay Üniversitesi ise yoğun kar yağışı nedeniyle rektörlük kararıyla üniversitenin bir gün süreyle eğitime ara verdiğini, bugün yapılması planlanan tüm sınavların başka bir tarihte yapılacağını bildirdi.

Ayrıca, Kocaeli Üniversitesinin (KOÜ) internet sitesinden yapılan açıklamada, üniversitede eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, "Meteorolojik uyarılar doğrultusunda, mağduriyete meydan vermemek amacıyla 06 Ocak'ta Kocaeli Üniversitesi'nde eğitime bir gün ara verilecektir" ifadesine yer verildi.

KÜTAHYA

Kütahya il merkezi ve bazı ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretim kapsamındaki öğrenciler ile birleştirilmiş sınıflı köy okullarında eğitime 06 Ocak Salı ara verildi.

Öte yandan Tavşanlı ve Gediz ilçelerinde ise tüm ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

MALATYA'NIN ARAPGİR İLÇESİNDE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar tatil edildi.

Arapgir ilçesinde kar yağışının yoğun şekilde devam etmesi üzerine okullar tatil oldu. Birçok bölgede yağan kar ilçeleri beyaza bürüdü. Hayat durma noktasına gelirken, Pötürge ilçesinde ise elektrik kesintileri yaşandı. Olumsuz hava şartları nedeniyle bazı karayolları karla kaplandı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının akşam saatlerine kadar devam etmesinin ardından Arapgir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar bir gün süreyle tatil edildi.

MANİSA

Manisa Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, yoğun kar yağışı nedeniyle Manisa'nın üç ilçesinde ilköğretim okullarının bir gün tatil edildiğini açıkladı.

Altınsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kula ilçesinde tatilin dün gece ilan edildiğini, gece devam eden kar yağışı nedeniyle bu sabah saatlerinde Demirci ve Soma ilçelerinde de kaymakamlıklar tarafından ilköğretim okullarında eğitim ve öğretime 6 Ocak Salı günü ara verildiğini bildirdi.

ORDU'DA KAR TATİLİ

Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. İl Mili Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede devam edem kar yağışı sonucu Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Mesudiye ilçelerinin tamamında, Kabadüz ilçesinin Yokuşdibi ve Derinçay, İkizce ilçesinin Özpınar, Devecik, Yoğunoluk, Kaynartaş, Şenbolluk mahallelerinde, Çaybaşı ilçesinin merkez hariç tüm mahalleleri ile Akkuş ilçesinde Akkuş Yatılı Bölge Ortaokulu hariç merkez ve tüm mahallelerde eğitime 6 Ocak Salı günü ara verildiği belirtildi.

SAKARYA- (Taşımalı eğitim veren okullar)

Sakarya'da olumsuz hava şartları nedeniyle taşımalı eğitim verilen okullar bugün tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte etkili olan kar yağışından dolayı il genelindeki resmi taşımalı eğitime tabi öğrenciler için eğitime bugün ara verildiği kaydedildi

SAMSUN

Samsun Valiliği, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Vezirköprü, Ayvacık, Canik ve Salıpazarı ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildiğini bildirdi.

Öte yandan İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tekkeköy ilçesindeki Akbaşlar, Yenidoğan, Yeşildere, Gökçedere ve Yazılar ilkokullarında eğitime 2 gün ara verildiği kaydedildi.

TUNCELİ'DE KAR TATİLİ

Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçelerinde 2, Ovacık ve Mazgirt ilçelerinde 1 gün eğitime ara verildiği bildirildi. Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak'tan itibaren Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçe merkezleri ve köylerindeki tüm okullarda 2, Ovacık ve Mazgirt ilçe merkezleri ve köylerindeki tüm okullarda 1 gün eğitime ara verildiği belirtildi.

Tunceli il merkezi ve Çemişgezek ilçesinde ise taşımalı eğitime 1 gün ara verildiği belirtilen açıklamada, merkezde ve Pertek ilçesinde eğitime devam edildiği bildirildi.

UŞAK'TA OKULLAR SALI GÜNÜ TATİL

Uşak genelinde Valilik kararıyla Salı günü tüm okullar tatil olurken, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında görev yapan hamile ve engelli personel idari izinli olacak. Valilik tarafından yapılan açıklama da; "Uşak Meteoroloji Müdürlüğü'nün hava tahmin raporlarında bildirilen mevcut hava şartları, yağış durumu ve en son meteorolojik veriler ışığında öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için İl Merkezi ve İlçelerimiz dahil olmak üzere Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı tüm yaygın ve örgün eğitim kurumlarının 06.01.2015 Salı günü 1 (Bir) gün süre ile tatil edilmesine karar verilmiştir." denildi.

Memurlar.net

 

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar