Logo
Bu sayfayı yazdır

15 Bin Öğretmen Atanacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 24 Kasım öğretmenler gününde atama bekleyen öğretmenlere vermiş olduğu 15 bin öğretmen ataması müjdesi sonrasında hareketli günler yaşandı.

Davutoğlu atamanın Ocak ayında yapılacağını söylemişti fakat atamalar Şubat ayında olacak.  MilliEğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü bugün Öğretmenlerin 2015 yılı ocak ayı il içi ve iller arası özür durumuna bağlı yer değiştirme duyurusu yayınladı.

Yanınlanan duyuruya göre yer değiştirmek isteyen öğretmenler 5 Ocaktan itibaren başvuru yapacaklar. Yer değiştirme işlemlerinin son aşaması ise 23 Ocakta son bulacak. 23 Ocak 2015 itibariyle yeni kurumlarına atanan öğretmenler görevlerine başlayacak.

MEB müsteşarı Yusuf Tekin ve MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu önce öğretmenlerin özür grubu yer değiştirme işlemlerinin yapılacağını daha sonra öğretmen atamalarının gerçekleşeceğini açıklamışlardı.  Yapılan bu açıklamalara göre 15 bin öğretmen atama için başlangıç tarihi 23 Ocak 2015 olacak.

Öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinden sonra norm durumlarındaki dengeler değişmiş olacak. Bakanlık, 15 bin öğretmen atama kontenjanını branşlara daha adaletli ve tutarlı dağıtmak için Türkiye genelinde tekrar bir norm güncellemesi yapacak.

Norm güncellemelerinin Ocak ayının sonuna bitmesi bekleniyor. Norm güncellemeleri yapılırken Şubat ayı 15 bin öğretmen atama kontenjanı ve kılavuzu ya norm güncellemeri sürerken yani 23 Ocak'tan ocak ayının sonuna kadar ya da Şubat ayının ilk haftası yapılacak.

Bu arada MEB Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği yürürlüğe girmediği için öğretmenler yine 25 tercih yapacak ve 26. tercihi açabilecek. Eğer bu süre zarfında yeni yönetmelik yürürlüğe girerse 80 tercih yapılacak ve 81. tercih açılabilecek. Tercihler için en fazla 5 gün süre verilecek. Şubat ayının 4'ü ile 7'si arasında atamasonuçları belli olacak. Yeni atanan öğretmenler 9 Şubat Pazartesi 2015 günü işbaşı yapacak.

sgkrehberi.com

 

Son DüzenlenmeCuma, 02 Ocak 2015 07:30

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com