Menu

 

Memura 2015 Ocak Zammı

Ocak ayı ile birlikte 10 milyondan fazla emeklinin maaşları da artacak. Yaklaşık 8.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, 2015'in Ocak ayında, 2014'ün ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar zam alacak.

Temmuz-Kasım döneminde enflasyon yüzde 2.79 çıktı. Zam oranını belirleyebilmek için tek veri kaldı, o da Aralık enflasyonu. Aralık enflasyonu Ocak ayı başında açıklanacak. Böylece Temmuz'dan bu yana oluşan 6 aylık enflasyon da belli olacak. böylece SSK ve Bağ-Kur'luların alacağı maaş artışı da kesinleşecek. Tahminlere göre; SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin Ocak'ta alacağı zam yüzde 3.5 civarında olacak. Nitekim, 2015 programında da enflasyon tahminine göre Ocak zammının yüzde 3.45 olacağı öngörülüyor. Memur emeklileri, toplu sözleşmeye göre, Ocak'ta yüzde 3 zam alacak. Temmuz'da ise bir yüzde 3 artış daha yapılacak, ayrıca 2015'in ilk yarısında enflasyon yüzde 3'ü aşarsa, bunun da farkı verilecek.

MAAÅžLAR NE OLACAK?

Yüzde 3.5 zam tahmini ışığında emeklilerin eline geçecek parayı hesapladık. Buna göre; Ocak zammı yüzde 3.5 olursa, halen bin lira maaş alan emeklinin eline, Ocak'tan itibaren bin 35 lira geçecek. Bin 100 lira olan emekli maaşı Ocak'ta bin 138 liraya, bin 500 lira olan emekli maaşı ise bin 552 liraya yükselecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, bir zam da Temmuz ayında alacak. 2015 programında emeklilerin Temmuz zammının önceki 6 aylık enflasyon tahminine göre yüzde 3.63 olacağı öngörülüyor.

EŞİTLİK SAĞLANSIN

Enflasyona göre her yıl Ocak ve Temmuz aylarında iki kez zam alan SSK ve Bağ- Kur emeklileri, uygulamanın değişmesini istiyor. Emekliler, "Memur emeklilerine başka, bize başka zam olmamalı. Aradaki fark kaldırılmalı. SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin de zammı toplu sözleşmede belirlenmeli. Toplu sözleşmede masaya tüm emeklilerin maaşları gelmeli" dediler. Toplu sözleşmeye tüm emekliler dahil edildiğinde zamlarda da eşitli sağlanacak.

yeniÅŸafak

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar