Logo
Bu sayfayı yazdır

Alevilik seçmeli ders oluyor

Alevi açılımında ilk somut adım geliyor. MEB Şurası'nda Aleviliğin seçmeli ders olması yönünde tavsiye kararı çıkması bekleniyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Hacıbektaş ve Tunceli'de açıkladığı Alevi reformunun devamının eğitimde geleceği ifade edildi. Aralık ayı başında toplanacak Milli Eğitim Şürası'nda 'seçmeli Alevilik dersi'nin de gündeme gelmesi bekleniyor. Hükümetin üzerinde çalıştığı 'Alevi açılımı' 2-6 Aralık 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 19. Milli Eğitim Şürası'nın da ana gündem maddelerinden biri olacak. Şüra katılımcıları Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın aldığı karara göre, "Öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri", "Öğretmen niteliğinin artırılması", "Eğitim yöneticilerinin niteliğinin artırılması" ve "Okul güvenliği" konularında görüş alışverişinde bulunacak ve Bakanlığa bildirilmek üzere tavsiye kararları alacak. Toplantıda, "Öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri" başlığı altında bazı yeni seçmeli derslerin de gündeme getirileceği kaydedildi. Söz konusu seçmeli dersler arasında 'Alevilik' dersinin de olacağı ve şüra katılımcılarının onaylaması ile MEB'e bu seçmeli dersin konulmasının önerileceği dile getirildi. MEB'e, 'Seçmeli Alevilik dersi'nin yanı sıra zorunlu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde Alevilik ve Bektaşilik konularına daha fazla yer verilmesinin de tavsiye edilmesi bekleniyor.

YEDİKULE KARARI İADE

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görüşülerek kabul edilen, Fatih'e bağlı Yedikule Mahallesi ile ilgili "Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Tadilatı"nı yeniden değerlendirilmek üzere Büyükşehir Belediye Meclisi'ne iade etti. Belediye açıklamasında "Alanın asli niteliğinin korunması ve geleceğe taşınması için kapsamlı çalışmaya imkan sağlamak amacıyla iade edildiği" belirtildi.

SABAH

 

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com