Logo
Bu sayfayı yazdır

Eğitim-Öğretim ödeneği bütün personele mi ödenecek?

Akademisyenler hükûmetten ikinci bir müjde bekliyor..

Öğretmenlere ödenen eğitim-öğretim yılı hazırlık ödeneğinin tüm öğretim elemanlarına da ödenmesi.

Hazırlık Ödeneği Kimlere Ödeniyor?

Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup, fiilen öğretmenlik yapanlara , okul müdürlerine ve yardımcılarına, cezaevi okullarında çalışan öğretmenlere her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı Eylül ayı içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda öğretim yılına hazırlık ödeneği ödeniyor.

Hazırlık Ödeneği Kapsamı Genişletilmelidir!

2015 yılında yapılacak yeni toplu sözleşmede hazırlık ödeneğinin kapsamı genişletilerek akademisyenler başta olmak üzere diğer eğitim çalışanlarına hazırlık ödeneğinin verilmesi hususunun masaya yatırılması pek çok kesimi mutlu edecektir.

Öğretim Elemanlarına İkinci Müjde Gelir Mi?

Eğitim-Öğretim içerisinde olan Yüksek Öğretim Kurumları'nda çalışanlara(akademisyen,öğretim görevlisi, araştırma görevlisi vb.) da verilmemektedir. Akademik kadrolara yeni mali haklar getiren yasanın Meclis'ten geçmesiyle akademisyenlerin maaşlarında 726 lira ile 835 lira arasında artış yapılmıştı. Eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin akademisyenlere verilmesi yönünde çalışma yapılması önemli bir adım olacaktır.

ÖĞRETMEN DIŞINDAKİ PERSONELLER ÖDENEK İSTİYOR!

Eğitim Uzmanları ve eğitim kurumlarında çalışan diğer eğitim çalışanlarına (hizmetli,memur,şef, vb) hazırlık ödeneği verilmemektedir. Eğitim uzmanları ve uzman yardımcılarının ödenek alamayacağına dair MEB, görüş yazısı yayımlamıştı. Hem uzmanlara hem diğer eğitim çalışanlarına ödenek verilmesi hususunda adımlar atılması yerinde olacaktır. 

SGKREHBERİ.COM

 

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com