Menu

 

Çocuklarına ders çalıştırırken avukat oldu

Bursa'da, çocuklarına örnek olmak için hukuk fakültesini 3 yılda bitiren adliye memuru, avukatlık ruhsatını eşi ve annesine verdi.

Bursa Adliyesi'nde 15 yıllık memur olan ve çocuklarına ders çalıştırırken hukuk fakültesini kazanıp bitiren Cahit Kırkazak, Bursa Barosu'nda düzenlenen törenle avukatlık ruhsatını aldı. 4 yıllık hukuk fakültesini 3 yılda bitiren örnek memur, 15 yıl 8 ayını verdiği memuriyet hayatını sonlandırarak, bundan sonra adliyeye avukat olarak gitmenin heyecanını yaşıyor. İmkansız diye bir şey olmadığını belirten Avukat Cahir Kırkazak aldığı ruhsatını annesi ve eşine ithaf ettiğini söyledi.

1998 yılında Bursa Adliyesi'nde göreve başladığını anlatan Kırkazak, "Mesleğe başladıktan sonra eğitim hayatım devam etti. Çeşitli yıllarda mesleki sınavlarda başarı göstermeme rağmen mülakatlarda elenince, oturmak yerine çocuklar ile birlikte ders çalışıp hukuk fakültesini bitirmeyi tercih ettim. Hukuk fakültesini bitirip 2013 yılında mezun oldum. Geçen sene de stajımı yaptım. Bugün ruhsat alıyorum. 10 yıl önce birlikte ders çalıştığım kuzenim 2 yıl önce avukat oldu. Mesleği artık ondan öğreniyorum. Onu üniversiteye hazırlayan bendim, bugün bana mesleği öğreten Abdülmecit Doğru ile çalışmaya devam edeceğim" dedi.

Eşinin avukat olmasına çok mutlu olduğunu belirten Bilgehan Kırkazak, "O çok mükemmel bir evlat, dürüst bir eş, çok fedakar bir baba. Eminim ki mesleğinde de çok başarılı olacak" dedi.

Ortağı Abdülmecit Doğru ise "2003 yılında kuzenim Cahit Kırkazak ile başlattığımız hukukçu olma idealimizi bugün gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz. Cahit abi, sadece bana ve aile bireylerine değil herkese örnek olmuştur. Üzerimde emeği olan meslektaşım, ağabeyimin bize yaşattığı gurur çok büyüktür. Birlikte sürdüreceğimiz avukatlık mesleğinde nice başarılı yıllar geçirmesini temenni ederim" diye konuştu.

MEMURLAR.NET

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar