Logo
Bu sayfayı yazdır

Öğretmen rotasyonu 12 yıla çıkabilir

Milli Eğitim Bakanlığı, 8 yılı dolduran öğretmenlere il içinde rotasyon çalışması ile ilgili internet üzerinden görüşler aldı.

Önümüzdeki hafta da Ankara'da Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen, farklı branşlarda 40-50 öğretmen ve idareciyle bir arada olacağı çalıştayda rotasyonu tartışacak. Bir günlük çalıştayda alınan görüşlerin ardından Bakanlık yetkilileri artık bu konuda karar verecek. Buna göre 8 yıllık süre artabilir, il içindeki rotasyon ilçe içine dönebilir.

120 BİNİ ETKİLEYECEK

YAKLAŞIK 436 bin öğretmen 8 yıllık görev süresini doldurdu. Ancak bunların 120 bini 8 yıldır aynı okulda ve rotasyondan etkilenecekler.

Çalıştaya katılacak öğretmen ve okul yönetcileri Türkiye'nin farklı illerinden, farklı branşlarından rasgele yöntemle seçilecek.

ROTASYON İÇİN SÜRE 12 YILA ÇIKABİLİR

Bakanlık hem internette, hem de çalıştayda alınan görüşlerin ardından 8 yıllık görev süresini 12 yıla çıkarabilir. 8 yıl kararının ardında sınıf öğretmenleri bulunuyor. İlkokul 4 yıllık olduğu için ara sınıflarda öğretmenleri ve öğrencileri mağdur etmemek amacıyla bu kararın alındığı, ancak sendikaların baskısı ile 12 yıla çıkacağı düşünülüyor.

HÜRRİYET

MEB Müsteşarı Atama ve yer değiştirme taslağı hakkında açıklama yaptı

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com