Logo
Bu sayfayı yazdır

Performans ödevi kaldırılıyor

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, velilerin şikayet ettiği performans ödevlerinin kaldırılması için çalışma başlatıldığını açıkladı

Öğretmenlerin, öğrencilere verdiği performans ödevlerinin yol açtığı karışıklığa Milli Eğitim Bakanlığı el attı. Performans ödevlerinin çokluğu ve zorluğu sebebiyle MEB'i şikayet yağmuruna tutan veliler, sistemin değiştirilmesini talep etti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye'ye yaptığı açıklamada velilerden performans ödevleri konusunda çok ciddi şikayetler geldiğini ifade etti. Velilerin 'Siz bu ödevlerle çocuklarımızı değil, bizi ölçüyorsunuz. Çünkü verdiğiniz performans ödevlerini çocuklarımız değil biz yapıyoruz" dediğini aktaran Avcı, hatta bu işin 'ticaretini' bile yapanların olduğunu söyledi. Konuyla ilgili tedbirler alacaklarını anlatan Avcı, "Yapacağımız düzenlemede öğretmelerimizi ve velilerimizi karşı karşıya getirmemeye dikkat etmemiz gerekiyor" dedi. Veliler,öğrencilerin ödevleri internetten indirdiğine de dikkat çekerken, bu şekilde hazırlanan ödevlerin öğrencilere hiçbir katkısının olmadığını vurguladı.

İLK DEFA BU YIL VERİLİYOR

e-Okul'dan sonra e-Karne başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl ilk defa lise öğrencileri için e-Karne düzenledi. Öğrenciler, karnelerini, e-Okul sisteminde yapılan düzenlemeyle Veli Bilgilendirme Sisteminin "e-Karne" bölümünden görebilecek. Böylece öğrenci ve veliler, e-Okul sistemi üzerinden ders puanlarını ve öğrenciye ait diğer bilgileri karne formatında öğrenecek. Karnede başarı ve devamsızlık durumu, öğrencilere ilişkin sınıf rehber öğretmeninin öğrenciyle ilgili görüşü yer alacak. e-Karne'nin onaylı bir örneği isteyen öğrencilere verilecek.

KONTENJANLAR AÇIKLANDI

10 bin öğretmen için başvuru zamanı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), şubat ataması başvuruları ve kontenjanlarına ilişkin kılavuzu yayımladı.Bakanlığın internet sitesinde yer alan kılavuza göre, 105 alanda 10 bin öğretmen ataması yapılacak. Başvuru ve atama işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adaylar durumlarına uygun atama çeşidini seçmek suretiyle http://mebbis.meb.gov.tr ve http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki Elektronik Başvuru Formu'nu kullanarak başvurularını yapacak.

Başvurular için tüm alanlarda taban puan 50 olarak belirlendi. Bazı alanlardaki kontenjanlar şöyle: "Sınıf öğretmenliği 1050, İngilizce 1000, ilköğretim matematik öğretmenliği 751, Türkçe 675, fen bilimleri/fen ve teknoloji 597, sosyal bilgiler 529, Türk dili ve edebiyatı 503, beden eğitimi 422, matematik 415, okul öncesi öğretmenliği 402."

Başvurular, 29 Ocak- 04 Şubat'ta kabul edilecek. Atamalar ise 6-7 Şubat'ta yapılacak. Atanan öğretmenler göreve 10 Şubat'ta başlayacak.

Turkiye Gazetesi

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com