Logo
Bu sayfayı yazdır

MEB, 400 engelli öğretmen alacak

MEB, katılan adaylar arasından EKPSS puanı üstünlüğüne göre 400 engelli öğretmen alımı yapılacağını açıkladı.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ALIMI

2014 yılında yapılan Engelli Memur Seçme Sınavına katılan adaylar arasından EKPSS puanı üstünlüğüne göre 400 engelli öğretmen alımı yapılacaktır.

Adaylardan 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlar yanında 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri ile 06/05/2010 tarihli ve 27573 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde belirtilen özel şartlar aranacaktır.

Adaylar, başvurularını http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formunu doldurmak suretiyle 22-30 Ekim 2014 tarihleri arasında yapacak; başvuru formunun çıktısını, istenilen belgeler ile birlikte il milli eğitim müdürlüklerine onaylattıracaklardır.

Başvuruda adaylardan diploma veya öğrenim durumu, pedagojik formasyon ve 2014 yılı EKPSS sonuç belgesi ile engelli sağlık kurulu raporu istenecektir. Ayrıca adaylardan, herhangi bir kamu kurum ve kuruluşunda devlet memuru olarak çalışıp çalışmadıklarına ilişkin beyanları alınacaktır.

Geçerli başvuru sahibi adaylar, EKPSS puanı üstünlüğüne göre sıralanacak, alanlar itibariyle belirlenen kontenjanlara yerleştirmeler EKPSS puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır.

İNSAN KAYNAKLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com