Menu

 

Yetiştirme Kurslarında SMS'li takip yapılacak

Dershanelerin özel okula dönüştürülmesinin ardından ortaya çıkacak olan hazırlık kursu ihtiyacını gidermek için resmi okullarda ve halk eğitim merkezlerinde açılacak olan "Yetiştirme Kursları" özel dershanelerden farksız olacak. Binlerce lira ücret ödeyerek dershaneye giden öğrencilerin, bu sistemin bir benzerinden hiçbir ücret ödemeden okullarda ve halk eğitim merkezlerinde yararlanabilecekler. Buna göre, tıpkı özel dershanelerde olduğu gibi devlet kurslarında da devamsız öğrencilerin durumu SMS yoluyla velilere duyurulacak. Bu sayede öğrencilerin velilerinden habersiz devamsızlık yapmalarının önüne geçilecek. Ayrıca her kurs döneminde okutulması gereken toplam ders saatinin özürsüz olarak yüzde 10'una devam etmeyen öğrencilerin kurs kaydı silinecek. Böylelikle de devamsız öğrencilerin başka öğrencilerin hakkına girmesi engellenecek.

TERCİH AZ ÖĞRENCİ!

Diğer taraftan sınıf mevcutlarını düşük seviyede tutarak öğrencilerin öğretmenin bilgisinden ve ilgisinden daha fazla yararlanmasını sağlayan özel dershaneler gibi devlet kurslarının sınıf mevcutları da düşük seviyede tutulacak. Bir dersten 10 öğrencinin müracaatıyla kurs açılabilecek ve sınıf mevcutları 10-20 öğrenci olacak. Bu sayede kalabalık olmayan sınıflarda çok daha kaliteli eğitimler verilecek.

Kurs dönemi başlangıcında öğrencilerin o dersle ilgili seviyeleri dikkate alınarak seviye grupları oluşturulabilecek ve öğrencileri seviyelerine uygun olarak eğitimler verilecek.

Son DüzenlenmeSalı, 14 Ekim 2014 12:13
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar