Menu

 

Hangi illerde okullar tatil edildi?

HDP'nin sokağa çıkma çağrısının ardından başlayan ve dün şiddetlenen olayların ardından bu 5 ildeki okullarda eğitime ara verildi.

Şiddetini giderek artıran olaylar nedeniyle valilik; Tunceli, Diyarbakır, Hakkari, Bitlis ve Van'da eğitime ara verdi.

TUNCELİ'DE EĞİTİME 2 GÜN ARA

Tunceli'de Valilik kararıyla okullar 2 gün tatil edildi.

HAKKARİ'DE 1 GÜN TATİL

Hakkari ve ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi. Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre Hakkari merkez Yüksekova Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde ilköğretim ve lise düzeyinde ki okullar 1 gün tatil edildi. Yüksekovada sessiz bekleyiş devam ederken esnaf kepenklerini açmadı.

Öte yandan Hakkari'de yaşanan olaylardan dolayı üniversitede eğitim öğretime ara verildiği bildirildi. Gün boyu devam eden olayların ardından alınan karar gereği Hakkari Üniversitesi'nde bugünden itibaren 13 Ekim 2014 tarihine kadar eğitim öğretime ara verildiği belirtildi.

TATVAN'DA 2 OKULDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bitlis’in Tatvan ilçesinde dün akşam Kobani’ye yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla yapışan basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda zarar gören 2 okulda bugün için eğitime 1 günlük ara verildi.

İlçede çıkan olaylar nedeniyle camları kırılan Fatih ve Dumlupınar ilkokulları yapılacak tadilat nedeniyle 1 günlüğüne tatil edildiği açıklandı. Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, ilçede çıkan olaylarda camları kırılan Fatih ve Dumlupınar ilkokullarında 8 Ekim Çarşamba günü için 1 günlüğüne eğitime ara verildiğini belirterek, tadilattan sonra eğitime devam edileceğini belirtti.

DİYARBAKIR'DA EĞİTİME 1 GÜN ARA

Diyarbakır Valiliğince ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 günlük ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, alınan karar gereğince yarın ilk ve orta dereceli okullarla Halk Eğitim Merkezlerinin 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

Hakkari Üniversitesi'nde kentte 2 gündür yaşanan olaylar ve rektörlük binasındaki garaj ile bazı araçların da ateşe verilmesi nedeniyle önümüzdeki pazartesi gününe kadar eğitim ve öğretime ara verildi.

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTE'SİNDE EĞİTİME ARA

Van'da öğle saatlerinde başlayan gösteriler ara sokaklarda devam ederken, olaylar nedeniyle İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler şehir merkezinde önemli noktalara sevk edildi. Öte yandan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, yarın eğitime ara verildiğini duyurdu. Üniversitenin sitesinde yayımlanan duyuruda, Üniversitesi Senatosunun aldığı kararlar, yarın eğitim ve öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLEN İLLER

Diyarbakır'da çıkan olaylar sebebiyle asker şehre indi, sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak son dakika kararla Perşembe gününe kadar uzatıldı. Bölgede çıkan Kobani olaylarında 11 kişi hayatını kaybederken 6 ilde sokağa çıkma yasağı yürürlüğe konuldu.

İŞTE O İLLER

-Diyarbakır,

-Mardin,

-Van,

-Siirt,

-Batman

-Muş'un bazı ilçelerinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar