Logo
Bu sayfayı yazdır

Liselerde nakil çıkmazına ikili eğitim çözümü

Milli Eğitim öğrenci ve velileri perişan eden liselere yerleştirme sıkıntısına ilginç bir çözüm buldu. Yığılma olan okullarda ikili eğitime geçilecek, sabahçı ve öğlenci uygulamasına dönülecek.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yapılan yerleştirmelerde kimi öğrenciler istemedikleri okula ve evinden çok uzakta okullara yerleştirildi. Kimi okullara ise kapasitesinin üstünde öğrenci kaydedilerek hem öğrenciler hem de okul yönetimi mağdur edildi. 5 haftadır süren nakil maratonunun çare olmadığını gören Milli Eğitim Bakanlığı, TEOG kapsamında yapılan yerleştirmelerin ardından yaşanan skandalları aşmak için çözüm arayışına girdi. Geçtiğimiz gün İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesinde Anadolu lisesi müdürleri ile toplantı yapan bakanlık yetkilileri, yığılma yaşanan okullarda sabahçı ve öğlenci olmak üzere ikili eğitime geçme kararı aldı. Okullarda ekstra sınıflar açılarak kontenjanların da artırılması kararlaştırıldı. Sultangazi Cumhuriyet Anadolu Lisesi kontenjanına 300, Sağmalcılar Anadolu Lisesi'ne ise 200 öğrenci daha eklendi.

2012-2013 eğitim öğretim yılında liselerin yüzde 15'i ikili eğitim yaparken, 2013-2014 eğitim öğretim yılında bu oran yüzde 12'ye gerilemişti. Ancak bu gidişle ikili eğitim oranı daha da artacak. Çünkü her ilçede bazı Anadolu liseleri artık ikili eğitime geçecek. Lise düzeyinde en fazla ikili eğitim yapan okul İstanbul'da bulunuyor. İstanbul'daki 1.428 lisenin, 294'ünde ikili eğitim yapılıyordu. Okul müdürleri ile yapılan son toplantıdan sonra bu sayının artması bekleniyor. İkili eğitime geçen okullarda dersler sabah saat 07.00'de başlayacak ve 13.30'da sona erecek. Öğlenciler ise 13.30'da derse girip akşam 19.00'da çıkacak

ZAMAN

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com