Logo
Bu sayfayı yazdır

Avcı: Eleştiriler haksız, yönetmeliği bekleyin

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yer alan "başı açık" ibaresinin kaldırılmasına ilişkin yapılan eleştirilere dair "Yönetmelik henüz yayımlanmadı. Yayımlandığı zaman bütün bu eleştirilerin ne kadarın haklı, ne kadarının haksız olduğu orada görülecek" dedi.

Bakan Avcı, Yerel Yönetimlerde Gençlik ve Eğitim Destek Politika Çalıştayı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılacak değişikliğe ilişkin CHP ve MHP'den gelen eleştirilerin bulunduğunun hatırlatılması ve daha küçük yaşlarda da uygulanabilineceğine dair görüşler olduğunun anımsatılması üzerine Avcı, medya mensuplarına ve kuruluşlarına eğitim sorunlarına gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

İki gündür medyanın eğitim sorunlarına gösterdiği ilginin olağanüstü hareketlendiğini belirten Avcı, dün Medya Okur Yazarlığı dersinin tanıtımına da yoğun ilgi gösterildiğini, ancak bu ilginin ekranlara yansımadığını dile getirdi.

Avcı, bu çalıştaya gösterilen ilginin ne kadarının da medyaya yansıyacağının bu akşam görüleceğini söyledi.

Yönetmeliğe ilişkin dün ayrıntılı bir açıklama yaptığını, pek çok gazete ve televizyonda da bu açıklamaların ayrıntılı bir biçimde yer aldığını belirten Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yönetmelik henüz yayımlanmadı. Yayımlandığı zaman bütün bu eleştirilerin ne kadarının haklı, ne kadarının haksız olduğu orada görülecek. İnşallah bunu Sayın Cumhurbaşkanının dönüşüyle birlikte, Bakanlar Kurulu kararı olduğu için Sayın Cumhurbaşkanının da imzası gerekli. Sayın Cumhurbaşkanının imzasından çıktıktan sonra yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra bu konuda pek çoğu magazine varan eleştirilerinin ne kadar yersiz, temelsiz olduğu görülecektir. Onun için biraz daha sabredersek mesele daha derli toplu değerlendirilebilir."

Yönetmeliğin Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği mi yoksa Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nde mi bir değişiklik olacağının sorulması üzerine Avcı, "Yönetmelik tüm eğitim kurumlarını kapsayan bir yönetmelik. Ama bu yapılan değişikliğin hangi eğitim kurumlarına yönelik olduğunu yönetmelik yayımlandığı zaman, dünkü açıklamalarımızı da göz önüne alırsanız göreceksiniz. Oradaki açıklamaların dışında yönetmeliğin yapısından kaynaklanan bir farklı uygulama olmaz. Bakanlar Kurulu yönetmeliğidir. Bütün Milli Eğitim Bakanlığı kurumlarına ilişkin genel esasları belirler. Ama hangi kademede hangi kuralların uygulanacağı da yine yönetmelik içerisinde ayrıca tadat edilmiştir. Burada da böyledir, o yayımlandığı zamanda da zaten görülecek" yanıtını verdi.

Memurlar.net

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com