Menu

 

İlk ders zili bugün çalacak

Yeni eğitim-öğretim yılı getirdiği yeniliklerle birlikte, bugün başlıyor.

Yeni eğitim-öğretim yılı, 3 aylık tatilin ardından bugün başlıyor.

16 milyon 400 bin öğrenci ve 873 bin öğretmen ders başı yapacak.

Öğrencileri bu eğitim-öğretim yılında bir çok yenilik de bekliyor.

Buna göre; teneffüsler 10 dakikadan az olamayacak, birinci dersten sonra geç gelenler yok yazılacak, velilere devamsızlık 5, 20 ve 40 gün olduğunda bildirilecek.

Yazılı sınavla değerlendirme sayısı da üçten ikiye indirildi. Öğrenci talep ederse sınavı yeniden incelenecek.

Tüm derslerden iki performans puanı verilecek. Bunlardan biri performans çalışması, diğeri de derse hazırlığı ve katılımı üzerinden hesaplanacak.

Bir diğer yenilik de seçmeli derslerin bu yıl puanla değerlendirilecek olması. Böylelikle seçmeli derslerin öğrencilerde bıraktığı etkinin objektif değerlendirilmesi sağlanacak.

Temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı sonrası boş kontenjanlara nakiller ise eylül ayı sonuna dek sürecek.

Özel okula dönüştürülecek olan dershaneler de bu yıl son kez öğrenci kaydı alacak.

Dönüşüme alınmayan dershaneler ile gerekli şartları sağlayamayan öğrenci etüt eğitim merkezlerinin faaliyetleri, 1 Eylül 2015 itibarıyla sonlandırılacak.

'EN AZ 4 YIL'

Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin rotasyon sistemini değiştirmeye de hazırlanıyor. Bakan Nabi Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın büyük illerde yaşanan öğretmen yığılması konusunda sorun yaşadığını belirtti. Avcı, "Bazı yerlerde bana veliler şikayet ediyor. 'Benim öğrencim ilkokul üçüncü sınıfa geldi, 6 öğretmen değiştirdi' diyor. Olmaz, biz giden öğretmenin en az 4 yıl gittiği yerde görev yapmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TRAFİK ÖNLEMLERİ

Yaklaşık 2.5 milyon öğrencinin ders başı yapacağı İstanbul'da trafik yoğunluğu yaşanmaması için bazı önlemler alındı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, toplu taşıma araçlarını kullanma çağrısı yaptı, alınan önlemleri açıkladı.

Buna göre, İstanbul'da toplu taşıma 7 saat ücretsiz olacak.

Memurlar.net

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar