Logo
Bu sayfayı yazdır

2014-2015 Yılı Bilişim Teknolojileri Rehberliği (BTR) Görevlendirmesi

2014-2015 Yılı Bilişim Teknolojileri Rehberliği (BTR) Görevlendirmesi

Her geçen gün BTR duyurularını yayınlayan il MEMlere yenisi ekleniyor.Hemen şunu belirtelim;duyuruların bir çok noktası aynı ancak il MEM'lerin başvuru tarihleri birbirinden farklı olabiliyor.Bunun için her öğretmenin kendi iline ait MEM'in web sayfasından takip etmesi gerekir.

Bakanlığımız Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünün ilgi yazısında; Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu tamamlanan veya işler vaziyette en az bir bilişim teknolojileri sınıfı bulunan okullarımızda Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni görevlendirmesi yapılacak olup ile ilgili açıklamalar ve formlar ektedir.

 
       Görevlendirme başvuruları yapılırken Bakanlık Resmi Yazısı, Tereddüt Edilen Konular ve Önemli açıklamalar dikkatlice okunmalıdır.

AÇIKLAMALAR

Bilişim Teknolojileri (BT) Rehber Öğretmen görevlendirmesi ........ – .......tarihleri arasında yapılacaktır.

1. Bilişim Teknolojileri (BT) Rehber Öğretmen görevi talebinde bulunan öğretmenler görev talep dilekçeleri ve eklerini kadrolarının bulunduğu okullara en geç ............ tarihine kadar vereceklerdir. Okullar görev talep dilekçesi ve eklerini üst yazıları ile birlikte en geç .......... mesai saati bitimine kadar bağlı bulundukları İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine göndereceklerdir.

2. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri; BT Rehber Öğretmen görevlendirilmesinde öncelikle Ek – 3 listede isimleri bulunan Fatih Projesi kapsamında donanım kurulumu yapılan okullara görevlendirme talebinde bulunacaklardır. Bu kurumlara görevlendirme talebinde bulunmadan diğer okullara görevlendirme talebinde bulunmayacaklardır.

3. İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri görev talep dilekçelerini 08.09.2014 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünde olacak şekilde göndereceklerdir. Ayrıca Ek – 4 de verilen görev talep dilekçelerinin toplu olarak işlendiği dosyayı elektronik ortamda doldurarak Bu e-posta adresi spam robotlarından korunuyor. Görebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine göndereceklerdir.

4. BT Rehber Öğretmen görevlendirmesi talep eden kurumlar/okullar Ek – 5 bulunan BT sınıfının durumu hakkındaki bilgi formunu doldurarak görev talep dilekçesine ek olarak göndereceklerdir.

5. Kadrolarının bulunduğu okuldan, BT Rehber Öğretmen ihtiyacı olan farklı bir okulda görev talebinde bulunan öğretmenler; görev talep dilekçelerini ve eklerini kadrolarının bulunduğu okula vereceklerdir.

6. Kadrolarının bulunduğu okuldan farklı okulda görevlendirilen BT Rehber Öğretmenleri BT Rehberliği görevini görevlendirildikleri okulda yapacaklardır. Kadrolarının bulunduğu okulda sadece branş derslerine gireceklerdir ve bu ders saatlerinde okulda bulunacaklardır. Kadrolarının bulunduğu okullardan; nöbet görevi dahil olmak üzere başka bir görev verilmeyecektir. Bu branş dersleri de  kadrolarının bulunduğu okul idareleri tarafından tüm haftaya yayılmayacak, en az günde verilecek şekilde planlanacaktır. 

7. BT Rehber Öğretmen olarak Sınıf Öğretmeni teklif eden okullar, bünyelerinde norm fazlası Sınıf Öğretmeni olduğuna dair bir belgeyi görev talep dilekçesine ekleyeceklerdir.

8. BT Rehberliği görevi; Ek – 2 listesi bulunan Fatih Proje donanımlarının kurulumu yapılmış okullardan biri olmak koşuluyla, kadrolarının bulunduğu okuldan farklı bir okulda talep edilebilecektir.

9. İkili öğretim yapan okullarda (Sabah-Öğle) ayrı ayrı BT Rehber Öğretmeni görevlendirilebilecek. Görev talep dilekçesinin üst yazısında öğretmenin hangi devre için (Sabah – Öğle) görevlendirmek istediği açıkça belirtilecektir.

10. BT Rehberliği görevi eğitim öğretim yapıldığı saatlerde yapılacaktır. BT Rehber Öğretmenlerine haftalık ders programı yapılacaktır. Ders çizelgesinde branş dersleri “Ders Adı” ile BT Rehberliği yapacağı saatler “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir. BT Rehber Öğretmenlerine ders saatleri dışında ve EK – 1 de belirtilen görevler dışında görev verilmeyecektir.

11. BT Rehber Öğretmenlerin okular da yapacak oldukları EK – 1 de belirtilen görevler ve çalışmalar aylık ve dönemlik raporlar şeklinde görevli olduğu Okul Müdürü tarafından takip edilecektir.

12. BT Rehber Öğretmeni görev talep dilekçeleri ve eklerinde eksik ve yanlış bilgi veren öğretmenlerin görev talepleri işleme koyulmayacaktır.


Bilişim Teknolojileri Rehberliği BTR Görevlendirmesi EKLERİ (ortak ekler)

Son DüzenlenmeSalı, 02 Eylül 2014 10:58

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com