Menu

 

Lise 11.Sınıf Din Kültürü Kitabında Mezheb Sayısı 5′e Çıktı!

Sosyal ağlarda hızla yayılan,eğitimle alakalı bir konu olduğu için,ihvanlar.net sitesinde yer alan bir haberi paylaşıyoruz:

"Bu gün günümüzde Ehli Sünnet dünyasında kabul gören ve hak olan 4 ameli mezhep vardır. İmam-ı Azam (rahmetullahi aleyh) özellikle dinde söz sahibidir ve hükümlerin ekserisini o çıkartmış diğer mezhep imamlarına da yolu o göstermiştir.

Ameli yani fıkha taalluk eden meseleler İmam-ı Azam (r.a)’dan sonra sistemleşmiştir. Ondan önce sistematik bir şekilde bu konuların işlendiği ve yazıldığı söylenemez.

Bu şekilde fıkhi konuları sistemleştiren mezheplerden günümüze kadar 4 tanesi ulaşmıştır.

Ancak 11. sınıf ders kitaplarında bu mezhepler 5′e çıkartılıyor. Ve Şia’ya Caferiye maskesi geçiriliyor. Bunu meşrulaştırmak için de Cafer-i Sadık (Radıyallahu anh) alet ediliyor."

Son sayfad önce Cafer-i Sadık r.a adı ile itikadi bir mezhep varmış gibi gösterilip sonra Şia’nın görüşüne yer veriliyor. Böylelikle “Caferiye” adı ile şiaya meske yapılıyor. Sapık şia inancı böylelikle burnumuzun dibine kadar girmiş oluyor.

Mezheplerin 5 sayılması ve şia propagandası dinini yeni yeni öğrenmeye başlayan okul çocuklarının aklını karıştırıyor.

Kafirlerin emelleri de büyük ölçüde bu şekilde gerçekleştirilmiş oluyor. Bunun Milli Eğitim kitaplarında olması ise bizleri kara kara düşündürüyor. Bundan öncede dinler arası diyalog ihanetine yer verilmişti."

2014-2015 İlkokul-Ortaokul-Lise Ders Kitapları Listesi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak:ihvanlar.net

İNDİRİN

 

Son DüzenlenmePazar, 03 Kasım 2019 22:18
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar