Menu

 

40 bin öğretmen için Meclis 1 Eylül’de açılacak

AK Parti’nin yol haritası şekillenmeye başladı

Okullar açılmadan ataması yapılması beklenen 40 bin öğretmene ilişkin kadroyla ilgili yasayı Meclis’ten geçirmek için formül arayan AK Parti’nin yol haritası şekillenmeye başladı.

Cumhurbaşkanı yemin töreni, yeni hükümet ve kabine değişikliği ile bu dönemde Meclis’in çalışma takvimine ilişkin AK Parti’de öne çıkan formül şöyle:

-Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in çağrısıyla TBMM Genel Kurulu, 28 Ağustos’ta “yemin” gündemiyle olağanüstü toplanacak.

-Erdoğan yemin ettikten sonra Köşk’e çıkacak ve görevi Abdullah Gül’den devralacak.

-Aynı gün Köşk’te mesaisine başlayacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AK Parti milletvekilleri arasından birini, hükümeti kurmak üzere görevlendirmesi ve aynı gün kabine listesinin açıklanması bekleniyor.

-İçtüzük gereğince Meclis Başkanı, yeni Bakanlar Kurulu kurulduğunda kapalı ise Meclis’i toplantıya çağırabiliyor.

-Meclis Başkanı Cemil Çiçek’in bu yönde bir adım atması halinde Meclis 29 Ağustos’ta, yeni Bakanlar Kurulu listesinin sunumu için açılacak; hükümet programı ve güvenoylaması süreci başlayacak.

29 AĞUSTOS OLMAZSA 1 EYLÜL

-Bu madde “Sadece olağanüstü toplantı gündemiyle çalışma yapılabilir” kuralı nedeniyle işletilemezse AK Parti, 1 Eylül’de Meclis’i torba yasa gündemiyle olağanüstü toplantıya çağıracak.

-İçtüzüğe göre henüz güvenoyu almamış hükümetin talebiyle, torba yasa görüşmeleri için Meclis toplanıp çalışabilecek. Öğretmen kadrolarının da içinde yer aldığı torba yasa, Meclis’ten geçecek. Ardından da avukatların soruşturma dosyalarının içeriğine erişimini sınırlayan düzenlemenin yasalaşması bekleniyor.

-Bu sırada yeni kabinenin sunumu, hükümet programının okunması, görüşmeler ve güvenoylaması işlemleri başlayacak. Bu işlemler de içtüzüğe göre en erken 3 gün içinde tamamlanmış olacak.

-Böylece CHP’nin kurultaya odaklandığı günlerde torba yasa Meclis’ten geçecek. Yeni hükümet kurulacak.

HABERTURK

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar