Menu

 

2014 TEOG'da 151 bin 580 öğrenci tercih yapmadı

MEB, TEOG sınavında tercih yapmayan öğrencileri evlerine en yakın okullara yerleştirecek

TEOG sınavlarına 1 milyon 271 bin 273 öğrenci girmesine rağmen 8. sınıfta okuyan 151 bin 580 öğrencinin hiç tercih yapmadığı ortaya çıktı. MEB bu öğrencileri tercihte bulunmadıkları için evlerine en yakın okullara yerleştirecek.

Bu yıl öğrenciler liselere Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) puanlarına göre yerleştirilecek. Bunun için 31 Temmuz-8 Ağustos tarihleri arasında A ve B listesi olmak üzere tercih yapıldı. Ancak 1 milyon 271 bin 273 öğrenci TEOG sınavlarına girmesine rağmen 151 bin 580 öğrencinin tercih yapmadığı ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin valiliklere gönderdiği yazıya göre bu öğrenciler isterlerse kayıtlarını 12-17 Ağustos tarihleri arasında istedikleri özel okullara yaptırabilecekti. Ancak dün son bulan bu sürede özel okula kayıt yaptırmayanları MEB, otomatik olarak 22 Ağustos'ta evlerine en yakın okullara yerleştirecek. Bu öğrencilerin evlerinin en yakınındaki okul meslek ya da imam hatip lisesi de olabilecek.

MEB, özel okula geçişlerle ilgili yeni düzenleme de yaptı. Yerleştirme sonuçları açıklandığında özel okula gitmek isteyenler yerleştikleri okullardan nakillerini alacaktı. Yeni düzenlemeyle yerleştikleri okullara gitmelerine gerek kalmadan istedikleri özel okula kayıt yaptırabilecekler.

KOLEJLERDE İKİNCİ KAYIT DÖNEMİ BUGÜN BAŞLIYOR

Geçtiğimiz hafta önünde uzun kuyrukların oluştuğu yabancı özel liselerde ikinci önkayıt dönemi bugün başlıyor. Yarın son bulacak önkayıtlardan sonra 20-21 Ağustos tarihlerinde kesin kayıtlar yapılacak. 1782 kontenjana sahip okullarda 605 boş kontenjan kalmıştı. Saint Benoit Fransız Lisesi yeni puanını 755 olarak düzeltti.

HABERTÃœRK

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar