Menu

 

2014 PYBS Tercihleri 15 Ağustosta sona eriyor

4.1. Yurtiçinde e-Okul Sistemine Kayıtlı Okullardan Yapılacak Tercih Başvurusu İşlemler

a) Tercih iş ve işlemleri http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr adreslerinden yapılabileceği gibi öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden de yapılabilecektir. Ancak tercih
işleminin tamamlanabilmesi için öğrenci velisi tarafından tercihler okul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

b) 5, 6, 7 ve 8’inci sınıfların bursluluk tercihleri ile 9, 10 ve 11’inci sınıfların parasız yatılılık için pansiyonlu okul ya da bursluluk tercihleri 06-15 Ağustos 2014 tarihleri arasında alınacaktır.

c) Tercih başvurusunun yapılabilmesi için öğrenci velisi; öğrenci adına Ek-2’deki “2014 Yılı PYBS Yerleştirme İşlemi Tercih Formu” doldurarak okul müdürlüğüne teslim edecek ve başvurunun yapılmasını sağlayacaktır.

ç) Parasız yatılı olarak okumaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri; kazandıkları pansiyonlu okul müdürlükleri tarafından 26 Ağustos-5 Eylül 2014 tarihleri arasında saat 17:00’ye kadar yapılacaktır.

d) Bursluluğu kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okulu/kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB’e bağlı resmî okul müdürlükleri tarafından yapılacak olup, öğrenci kayıtlarının başladığı
tarihten itibaren 30 Eylül 2014 Salı günü saat 17:00’ye kadar devam edecektir.

Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacaktır.

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar