Menu

 

2014 MEB Öğretmenler 2. il dışı yer değiştirme yapılacak mı?

 

Öğretmenlerin 2.İller Arası Yer Değişikliği Tarihi Belli Oldu Gibi

(14 Ağustos 2014 tarihli haber)

İl içi ve il dışı öğretmen atamaları normlar güncellenmeden yapılmış ve hem il içi hem de il dışı tayin isteyen öğretmenlerimiz kısıtlı bir tercih seçeneğine mahkum bırakılmış ve mağdur edilmişlerdir.

Bakanlık daha sonra il içi tayinini 2. kez yaparak mağduriyetleri bir nebze de olsa giderdi. Şimdi yanlışı doğruya çevirme zamanı ve bunu için bir adım daha kaldı. O da il dışı atamanın da 2. kez yapılması.

Benim kızım bina okur döner döner yine okur misali ilk düğme yanlış iliklenince bazı şeyleri düzeltmesi zaman alıyor. Normlar güncellenip daha sonra tayin başvuruları alınsa yaşanan mağduriyetlerin önüne en başından geçilmiş olurdu ama yine de zararın neresinden dönülürse kârdır düsturuyla yine, yeni, yeniden 2. İl dışı atama yapılmalıdır.

Sendikalar da bu yönde çalışmalarını devam ettirmektedir. Yapılan açıklamalar 2. İl dışı atamaların yapılacağı yönünde öğretmenleri umutlandırmaktadır.

Türk Eğitim Sen başkanı İsmail KONCUK katıldığı bir televizyon programında 2. İl dışı atamanın büyük ihtimalle yeniden olacağını ve resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılacağını belirtti.

Anadolu Eğitim Sen başkanı Cansel GÜVEN Facebook üzerinden 2. il dışı takviminin beklendiğini, twitter üzerinden ise “2. defa il dışı isteğe bağlı tayinler yapılacak. Çabamız müjdeye dönüşmek üzere” diyerek müjdeyi vermiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 



Bu açıklamalar ışığında il dışı isteğe bağlı atamaların 2. kez yapılacağını ümit ediyor aksi bir uygulamayı, ihtimali düşünmüyoruz.

EGİTİMHANE.COM

Son DüzenlenmeCuma, 15 Ağustos 2014 04:08
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar