Logo
Bu sayfayı yazdır

Çorum'dan Muhammed Emin Arayıcı 2020 YKS-TYT Birincisi Oldu

Çorum'dan Muhammed Emin Arayıcı 2020 YKS-TYT Birincisi Oldu

Çorum'dan Muhammed Emin Arayıcı 2020 YKS-TYT Türkiye Birincisi Oldu.

ÖSYM Başkanı, 2020 YKS sonuçlarına göre Temel Yeterlilik Testi'nin (TYT) oturumunda Ankara, Antalya, Aydın, Çorum, Nevşehir'den 5 adayın birinci olduğunu açıklamıştı.

Birincilerin kimler olduğu belli olmaya başladı.2020 TYT de Çorum'dan birinci olan öğrencinin Muhammed Emin Arayıcı olduğunu Çorum Milli Eğitim Müdürü Yakup SARI sosyal medya hesabından duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen Milli Savunma Üniversitesi sınavında da Türkiye 102.'si olmayı başaran Arayıcı, Çorum'un eğitimde gururu oldu.

Ankara, Antalya, Aydın, Nevşehir'in yanında Türkiye birincisi olarak Çorum'un da adını duyuran Muhammed Emin Arayıcı'yı İl Milli Eğitim Müdürü tebrik ederek, altın, kitap ve teşekkür belgesi takdim etti.

2020 TYT Türkiye birincilerinden olan Muhammed Emin Arayıcı'nın babası, Çorum Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi'de müdür yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

YKS'nin Alan Yeterlilik Testleri (AYT) oturumunda birincilik sözelde İzmir, eşit ağırlıkta Osmaniye, sayısalda İstanbul, İzmir ve Malatya illerinden oldu.

YKS'nin Yabancı Dil Testinin (YDT) oturumunda 4 aday İstanbul'dan, 1 aday da Niğde'den birinciliği paylaştı.

Pekiyi.com olarak biz de  2020 TYT Türkiye Birincisi olan Çorumlu Muhammed Emin Arayıcı öğrencimizi,ailesini ve emeği geçen tüm öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Son DüzenlenmePazartesi, 27 Temmuz 2020 13:16

Son Ekledikleri: pekiyi

2020 Pekiyi.com