Logo
Bu sayfayı yazdır

2020 LGS Tercih Danışmanlığı Hizmeti Başladı

2020 LGS Tercih Danışmanlığı Hizmeti Başladı

MEB,2020 LGS Tercih Danışmanlığı Hizmeti Başlattı.

MEB'in yaptığı açıklama:

"Bakanlığımızca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında tercih yapacak öğrencilerimize tercih danışmanlığı hizmeti verilmektedir.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerimize sunacağımız tercih danışmanlığı hizmeti ile onların ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda kendilerine en uygun üst öğretim kurumlarına yerleşmelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu doğrultuda Bakanlığımıza bağlı resmî okullarımız ile rehberlik ve araştırma merkezlerimizde tercih danışmanlığı birimi oluşturuldu.

Bakanlığımıza bağlı ortaokullar ile tüm liselerde kurulan tercih danışmanlığı birimlerimiz kendi öğrencilerine Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden tercih danışmanlığı hizmeti sunulmaktadır.

Bakanlığımıza bağlı rehberlik ve araştırma merkezlerimizde (RAM) kurulan tercih danışmanlığı birimlerimizce internete erişimi olmayan LGS öğrencilerimize telefonla vb. iletişim araçlarıyla tercih danışmanlığı hizmeti sunulmaktadır.

Önemli hususları anlattığımız görsellere göz atabilir, detaylı bilgi için ekte sunulan Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzundan yararlanabilirsiniz.

Tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmaya davet ediyoruz.

Ortaöğretim Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzuna ulaşmak için TIKLAYINIZ."

Son DüzenlenmeÇarşamba, 22 Temmuz 2020 14:48

Son Ekledikleri: pekiyi

2020 Pekiyi.com