Menu

 

2020 LGS'de Çoklu Oturum Sınav Ücreti Ödenecek

2020 LGS'de Çoklu Oturum Sınav Ücreti Ödenecek

2020 LGS'de Görev Yapacaklara Çoklu Oturum Sınav Ücreti Ödenecek.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü 21.05.2020 tarih ve 7089617 sayılı yazısına göre 2020 Merkezi Sınav Görevlendirmelerinde çoklu oturum sınav ücreti ödenecek.

2020 LGS kılavuzuna göre Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav 20 Haziran 2020 tarihinde ve iki oturum halinde yapılacaktır.

Her oturum için ayrı ücret ödenecek.Buna göre her iki oturumda da görev verilen öğretmenlere ödenecek ücretler;

Salon Başkanı:406 TL
Gözetmen:393 TL
Yedek Gözetmen:295 TL

Yazının devamında şu açıklamalara yer verildi:


*Gün içinde yapılacak iki oturum için aynı isimlerden oluşturulacak ve görev almaları halinde kendilerine çoklu oturum sınav ücreti ödenecektir.
*Bina sınav sorumlularına görev aldıkları her oturum için ayrı sınav ücreti ödenir. Evde veya hastanede yapılan sınavlar için Bina sınav sorumlusu görevlendirilmesi yapılmaz.
*Sınav yapılacak her bina için bir bina sınav komisyonu oluşturulur. Bina sınav komisyonu, gün içinde yapılacak iki oturum için aynı isimlerden oluşturulur ve görev almaları halinde kendilerine her oturum için ayrı sınav ücret ödenecektir.
*Öğretmenler görev yaptıkları okullar dışında, gün içinde yapılacak iki oturum için aynı okul/kurum ve salonda görevlendirilir ve kendilerine görev aldıkları her oturum için ayrı ücret ödenir.

Görevlendirme ve Ücret Tahakkuk İşlemleri;

Bu sınavda görev yapacak bina sınav komisyonu başkan ve üyeleri, salon başkanları, gözetmenler, yardımcı engelli gözetmenleri ile yedek salon görevlilerine ait sınav ücretleri Kamu Harcama Ve Muhasebe Bilişim Sisteminden (KBS), diğer sınav görevlilerine ait ücretler ise Bakanlığımız Döner Sermaye İşletmesi tarafından ödenecektir. Bu sınavda görev alacak personele ödenecek sınav ücretlerinin Haziran ayı aylık katsayısı üzerinden ödenebilmesi için ücret tahakkuk işlemlerinin en geç 26 Haziran 2020 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir.

Resen görevlendirilme işlemleri;

Devam eden koronavirüs salgını sebebiyle Bakan Oluru ile 20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın uygulaması ve sınav güvenliğinin tam olarak sağlanabilmesi için ihtiyaç duyulması halinde, sınav görevli sayılarının belirlenmesi ve yeterince sınav görevlisinin, İl/İlçe milli eğitim müdürlükleri tarafından MEBBİS sistemi üzerinden resen görevlendirilmesi işlemi ile ilgili yetkilendirilmiştir.

20 Haziran 2020 tarihinde yapılacak olan Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavda görev alacak görevlilerin belirlenmesi ve sınav güvenliğinin sağlanması için; MEBBİS modüllerinde gerekli güncelleme, yenilik ve yetkilendirmelerin yapılması, görevli belirleme işlemlerinin yukarıda belirtildiği gibi yapılması, konu hakkında ilgili birim ve personele bilgi verilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.

Kaynak:MEB'in 21 Mayıs 2020 Tarihli "2020 Merkezi Sınav Görevlendirme işlemleri" resmi yazısı

Ogretmenler.Com 

Son DüzenlenmePerşembe, 28 Mayıs 2020 14:04
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar