Menu

 

Uzaktan Eğitimde Öğrencilerin Ev Ödevleri Arttı!

Uzaktan Eğitimde Öğrencilerin Ev Ödevleri Arttı!

Uzaktan eğitim döneminde Eodev.com sitesinin öğrenciler için uyguladığı anketten ilginç sonuçlar çıktı.Mesela bunlardan biri "Öğretmenlerin öğrencilere EBA üzerinden verilen ödevlerin artmış olması"

Bir diğer sonuç;"Uzaktan eğitimde öğrencileri en çok öğretmenleriyle birebir iletişime geçememek zorluyor."

Türkiye'de Eodev.com (http://eodev.com) adresinde hizmet veren sosyal öğrenme ağı Brainly, COVID-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçildiği bir dönemde öğrencilere uzaktan eğitimle ilgili düşüncelerini sordu.

2050 öğrencinin katıldığı ankette öğrencilerin yaşadıkları problemlerle ilgili ilginç sonuçlar çıktı.

Araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin “uzaktan eğitim” ile ilgili hem pozitif hem de negatif buldukları ortaya çıkıyor. Özellikle “uzaktan eğitim”in sağladığı kolaylık avantajlı bulunurken, öğretmenle ve arkadaşlarıyla birebir iletişim kuramamanın öğrencileri zorladığı görünüyor. 

Zorlayıcı yanlar:

“Uzaktan eğitimde seni en çok zorlayan nedir?” sorusuna öğrencilerin %50.4’ü “öğretmen ile iletişime geçememek” olarak cevap veriyor.

İkinci en büyük sorun olarak ise öğrencilerin %41.9’u “derslere odaklanma zorluğu”nu gösteriyor.

“Arkadaşlarımın yanımda olmaması” ise %38.1 ile öğrencileri uzaktan eğitmde en çok zorlayan 3ncü madde olarak öne çıkıyor. Sınıfların sağladığı sosyal ortamın, öğrenme psikolojine de etkisinin olduğu, öğrencilerin bu sosyal ortamı özledikleri göze çarpıyor.

Olumlu Yanlar:

Eodev.com'un anketinde öğrencilere uzaktan eğitimin olumlu yanlarını da sorulmuş.

Öğrencilerin %62.2’si “kaçırdığı dersleri yeniden izleyebilmenin” uzaktan eğitimin en olumlu yanı olduğunu belirtiyor.

Öğrencilerin %55.6’sı ise “derslere istediğim yerden katılabilmek” uzaktan eğitimin en büyük avantajı derken, %49.6 ise “anlamadığım yerlere internetten anında bakabilmem” en büyük avantaj diyor.

Ödevler:

Öğretmenlerin verdiği ödevler ise uzaktan eğitimle birlikte bir değişim göstermiş.

Öğrencilerin %53.9’u “öğretmenlerin verdiği ödevlerin arttığını” belirtirken, %20.3’ü ödevlerinin azaldığını, %23.7’si ise ödev miktarının aynı kaldığını söylüyor.

Öğrencilerin %42’si okulların açık olduğu döneme göre daha çok çalıştığını, %22.7’si ise daha az çalıştığını ifade ediyor.

Özetle, bu dönemde, öğrencilerin öğretmenleriyle ve sınıf arkadaşlarıyla yüz yüze iletişim kuramıyor olmalarının zorluklarını yaşarken, dersleri tekrar tekrar ve mekandan bağımsız olarak izleyebilmenin kolaylığını yaşadıkları göze çarpıyor.

E-odev.com Android Uygulaması için TIKLAYINIZ

Ogretmenler.Com  

Son DüzenlenmeÇarşamba, 22 Nisan 2020 20:03
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar