Logo
Bu sayfayı yazdır

Öğretmen,Öğrenci ve Veli EBA Giriş Saatleri

Öğretmen,Öğrenci ve Veli EBA Giriş Saatleri

16 Haziran'dan itibaren dijital eğitim platformu EBA, öğrencilerin 7 gün 24 saat kullanımına açıldı.

İlkokul ve Ortaokul 5-6.sınıf öğrencileri de artık EBA'ya istedikleri saat giriş yapabilecekler.Daha önceden 7.sınıftan itibaren EBA'ya girişte zaman sınırı yoktu.Artık 16 Haziran'dan itibaren tüm öğrenciler EBA'ya istedikleri gün, istedikleri saatte giriş yapabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), dijital eğitim platformu EBA, öğrencilerin 7 gün 24 saat kullanımına açıldı.

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, yoğunluk nedeniyle uygulanan EBA kullanımı saat sınırlaması kaldırıldı. Yapılan yenilikle EBA, 7 gün 24 saat sınırsız kullanılabilecek.

Canlı sınıflar için saatler daha önce planlandığı şekilde devam edecek.

'EBA ile uzaktan eğitim, yıl boyunca devam edecek'

Bakan Selçuk, EBA üzerinden uzaktan eğitimin gelecek yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.Bakan Selçuk, EBA üzerinden uzaktan eğitimin gelecek yıl boyunca devam edeceğini kaydetti.

Yeni öğretmen atamaları hakkında da konuşan Bakan Selçuk, "Bu yıl içerisinde ikinci bir 20 bin öğretmen ataması var. Öğretmenlerin sözlü sınavları 22 Haziran'da açıklanacak. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun öngörüleri ile 6-25 Temmuz tarihlerini belirlemiş durumdayız. 1 Eylül'de de atamalar yapılacak" dedi.

"YAZ DÖNEMİNDE DERS SAATLERİ AZALACAK"

Bakan Selçuk, "Yaz döneminde ders saatleri azalacak, İngilizce eğitimi yapılacak. Çocuklar İngilizcelerini geliştirmek isterlerse EBA TV'deki dersleri izleyebilirler. Her şeyi çocuklarımızın velilerimizin önüne serelim. MEB olarak, T.C. olarak herkese sunalım. Bir de EBA'ya yazın okuma-yazma ile ilgili dersler koyduk. Okuma yazma ile ilgili tedbirleri gözden geçirdik ve içerik hazırladık. Okuyorum yazıyorum kuşağı da 28 Ağustos'a kadar devam edecek" diye konuştu.

TRT EBA TV CANLI İZLE!

TRT EBA TV İlkokul (1,2,3 ve 4.Sınıflar) CANLI izlemek için TIKLAYINIZ 

TRT EBA TV Ortaokul (5,6,7 ve 8.Sınıflar) CANLI izlemek için TIKLAYINIZ

TRT EBA TV Lise (9,10,11 ve 12.Sınıflar) CANLI izlemek için TIKLAYINIZ

Ogretmenler.Com 

Son DüzenlenmeSalı, 16 Haziran 2020 15:06
2020 Pekiyi.com