Logo
Bu sayfayı yazdır

Virüs tatilinde öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi?

Virüs tatilinde öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi?

Okullarda virüs tatili süresi 30 Nisan'a kadar uzatıldı.

Zaten okullar iki hafta tatil edilmişti.16-30 mart 2020 tarihlerinde ilk hafta ara tatildi.Ve ikinci hafta uzaktan eğitim yapılmıştı.Okullarda uzaktan eğitimin 30 Nisan'a kadar uzatılacağı açıklandı.

Bu tarihe kadar Koronavirüs (Kovid-19)  tatilinde öğretmenlere ek ders ücreti ödenir mi? ödenecek mi? ek ders kesilir mi? sorularının cevabı şimdiden merak edilmeye başlandı.

13 Mart 2020

Aşağıda haberde de belirttiğimiz gibi MEB'in yayınladığı izin genelgesine göre öğretmenler ek ders ücretlerini alacaklar.

Milli Eğitim Bakanlığı, idari izin genelgesi yayımladı:

Milli Eğitim Bakanlığı, Bakan Ziya Selçuk'un imzasıyla 4 maddelik bir idari izin genelgesi yayımladı.

Genelgeye göre, 16-20 Mart tarihleri arasında yönetici ve öğretmenlere genel idari izin verilmiştir.

Öğretmenler, 16-20 Mart 2020 tarihlerindeki meslekle ilgili çalışmalarını yapmış kabul edilecek, bu kapsamda 15 saat ek ders ücretinden yararlanacak. Yöneticiler de bu tarihlerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğindeki yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacak.

Yönetici ve öğretmenler, 23-27 Mart 2020 tarihleri arasında, üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacak.

Ders dışı eğitim çalışmaları ile nöbet görevleri için ek ders ücreti verilmeyecek.

Genelgede, öğretmen ve yöneticiler dışında kalan idari personel ile yardımcı hizmetler sınıfı personeli için bir karar yer almamaktadır. Bu nedenle Genelgeden, "GİH ve YHS sınıfı personel okula gelecek" anlamı çıkmaktadır.


12 Mart 2020

Bu gün kabine toplantısından sonra yapılan açıklamaya göre;

İlk, orta ve lise eğitimi veren okullar 16 Mart'tan itibaren virüs nedeniyle bir hafta tatil edildi. 23 Mart'tan itibaren okullarda bir hafta uzaktan eğitim öğretim yapılacak.

ÖĞRETMENLERE DE İKİ HAFTA TATİL

Bakan Ziya Selçuk, saat 20:30 da yaptığı açıklamada 16-30 Mart arasında 2 hafta okulların tatil olacağını ve öğretmenlerin de okula gitmeyeceklerini belirtti.

Öğretmenler bu süreçte okullara gidecekler mi?

Ziya Selçuk: Şimdi bizim olağan uygulamamızda öğretmen arkadaşlar öğrenciler tatildeyken okullarda bulunuyorlardı, ancak bu durum olağanüstü bir durum ve ben öğretmenlerimizin, arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda da, kararlaştırdığımız gibi okullarda ara tatillerde bulunmalarını beklemiyoruz 

Onlarında evlerinde olmalarını bekliyoruz ve çok acil bir durum olmadıkça şehir dışına çıkmamalarını bekliyoruz

ÖĞRETMENLER HANGİ DURUMLARDA EK DERS GÖREVİNİ YAPMIŞ SAYILIRLAR?

Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 29.05.2012 tarihli ve 2012/1 sayılı Kararının “II. Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Hükümler” bölümü “Ders görevinin yapılmış sayılacağı haller” başlıklı 24. maddesi şu şekildedir:

“(1) 01.09.2012 tarihinden geçerli olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında ders yılı içerisindeki iş günlerinde genel idari izinli olmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler ile öğrencilerin çeşitli nedenlerle sınıf veya okul bütünlüğünde izinli sayılmaları sebebiyle eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.”

VİRÜS NEDENİYLE TATİLDE EK DERS ÖDENİR Mİ?

Bu hükümlere göre; Herhangi bir nedenle (ki koronavirüs tatili de bunlardan biri) eğitime ara verilmesi kararlaştırıldığında eğitim ve öğretim faaliyetlerini fiilen yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde yapmaları gereken aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklarından ek ders ücretleri tam ödenecektir.

Öte yandan bu tatil,kar tatili gibi zaruri durum olarak değerlendirilirse yukarıdaki karara göre öğretmenlere virüs tatilinde ek ders ücreti ödeneceğini kesin olarak söyleyebiliriz.

Okullar zaruri nedenlerle tatil olunca öğretmenlere haftalık okuttukları ek ders, destek eğitim odası, ilkokullarda yetiştirme programı(İYEP), Destekleme ve Yetiştirme Kursu(DYK) ücretleri ödenmektedir.

Daha önceden kar tatilinde MEB'e bu konu sorulduğunda, nöbet hariç tüm ek ders ücretlerinin ödenmesi gerektiği vurgulamıştı. MEB'e bağlı özel ve resmi örgün okullarda virüs nedeniyle tatil edildiği iki hafta öğretmenler sadece nöbet ücreti alamayacaklardır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretli öğretmenler ile ilgili sorulan soruya cevap verdi. 

Bakan Selçuk' a ücretli öğretmenler ile ilgili durum soruldu. Derse giremedikleri için ücret alamayacaklar sorusuna "hiç kimseyi mağdur etmeyecek şekilde önlemler alınır, merak etmeyin" dedi.

RESMİ TATİLLERDE DERS ÜCRETİ ÖDENMEZ

Resmi tatillerde ek ders ücreti ödenmez.Eğer virüs nedeniyle yapılan bu tatil de resmi tatil kapsamına alınırsa (düşük bir ihtimal), öğretmenlere bu durumda virüs tatili süresince ek ders ücreti ödenemez.

KALIN: İLKOKUL VE LİSELER 16 MART'TA 1 HAFTA TATİL EDİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında tüm bakanların katıldığı corona virüs toplantısı sona erdi. Kritik toplantı 5 saat sürdü. Toplantının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, açıklamalarda bulundu. Sözcü Kalın, üniversitelerin ise üç hafta tatil olacağını duyurdu. Kalın okulların tatil edilmesiyle ilgili şu açıklamalarda bulundu; Bundan sonra titiz ve kararlı bir şekilde devam edeceğiz. Bu salgının seyrini izlerken ülkemizdeki atabileceğimiz adımları da değerlendirdik. Bugün bu tedbirler paketinde bir dizi kararlar alındı. İlkokul ve liseler nisan ayındaki ara tatil öne alınarak 16 Mart'ta 1 hafta tatil edilecek. 23 Mart'tan itibaren öğrenciler uzaktan eğitime tabi tutulacaklar. Uzaktan eğitim televizyon ve Eba üzerinden verilecek.

Öğretmenler için de tatil olup olmayacağı konusunda gelen bir soruya ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, o konu hakkında Milli eğitim bakanlığı açıklama yapacak diye cevap verdi.Bu açıklama  Milli eğitim bakanı Ziya Selçuk tarafından saat 20.30'da yapılacak. 

Ogretmenler.Com

Bu yazının tüm hakları Ogretmenler.com'a aittir. "www.pekiyi.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntıların hoş olmayacağını hele de eğitim sitelerine hiç yakışmayacağını belirtelim.  

 

Son DüzenlenmeÇarşamba, 25 Mart 2020 19:59

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com