Menu

 

MEB 2020 EKYS Deneme Sınavları - İndirin

MEB 2020 EKYS Deneme Sınavları - İndirin

MEB, 2020 (EKYS) Eğitim Kurumları Yönetici Seçme Sınavı ÖSYM tarafından 15 Mart 2020 tarihinde yapılacak.Sınava az bir süre kala yönetici adayları için deneme sınavları yayınlanmaya başladı.EBS (Eğitim-Bir-Sen) 'in yaptığı deneme sınavlarını aşağıdan indirebilirsiniz.

İlk kez 2019 yılında yapılan Eğitim kurumları yönetici (Müdür,Müdür Başyardımcısı ve Müdür yardımcısı) seçme sınavının 2020 EKYS giriş belgeleri yayımlandı.

Okullarda ilk kez yönetici olacak Müdür ve Müdür Yardımcılığı kadroları için EKYS sınavı 15 Mart 2020 Pazar günü saat 10:00 da yapılacak.Sınavda 150 soru sorulacak.EKSY'de sınav süresi 80 dk olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı öncelikle okullarda 4 yıl ve 8 yılı dolan mevcut yöneticiler için duyuruya çıkıp atamaları EK-1 Puan üstünlüğüne göre atamaları yapmaktadır. Yapılan atamaların ardından ise yönetici kadrosu boş olan ve yeni açılan okullara ise EKYS sınav sınav puanı ve yapılan mülakatlardan sonra oluşan puanlara göre tercih alıp puan üstünlüğüne göre yönetici (Müdür,Müdür Başyardımcısı ve Müdür yardımcısı)  atamaları yapılmaktadır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesine ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebilecekler.

Eğitim sendikaları; EBS, TES, Eğitim-İş, Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen çeşitli şubeleri ile yada internet aracılığı ile üyelerine veya tüm öğretmenlere deneme sınavı hizmetinı bu günlerde yoğunlaştırdılar.Yapılan denemelerden ulaşabildiklerimize burada biz de yer verdik.

EBS Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Başkanlığı 21 Şubat 2020 ve 28 Şubat 2020 tarihlerinde iki farklı EKYS deneme sınavı yaptı.Bu sınavların sorularını ve cevaplarını buradan PDF olarak indirebilirsiniz.

EBS 2020 EKYS Deneme Sınavı ve Cevapları-1 için TIKLAYINIZ

EBS 2020 EKYS Deneme Sınavı ve Cevapları-2 için TIKLAYINIZ

2019 EKYS Deneme Sınavı-1 (Maraş-EBS) için TIKLAYINIZ

ÖSYM adaylar için şu uyarıyı tekrarladı:15 Mart 2020 tarihinde uygulanacak olan 2020-MEB-EKYS için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Not:Deneme sınavları internette değişik sitelerde yer aldığı için biz de EBS'nin anlayışına sığınarak sitemizde yayınladık.Kesinlikle ticari bir amacımız yoktur.Sadece "Bilgi paylaşıldıkça çoğalır" fikrinden hareketle yayınlıyoruz.EBS'nin bu denemeleri sitemizden her an kaldırtma hakkı dvardır.Kendileri bize bu konuda iletişim kurduklarında hemen kaldırmaya hazırız.EBS Kahramanmaraş 1 Nolu Şube Başkanlığı'nı bu güzel çalışmaları için yürekten kutluyoruz.

2020 EKYS'de yönetici adayı öğretmen arkadaşlarımıza pekiyi.com olarak başarılar diliyoruz.

Ogretmenler.Com  

 

Son DüzenlenmeCumartesi, 07 Mart 2020 12:46
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar