Menu

 

Delphi Programı Meslek Lisesi Öğrencilerine Bedava!

Delphi Programı Meslek Lisesi Öğrencilerine Bedava!

"Embarcadero Delphi" Yazılım Programı Millî Eğitim Bakanlığı ile Bilgi ve Teknoloji Grubu (BTG) arasında imzalanan iş birliği protokolü ile Meslek Lisesi Öğrencilerine Bedava Olacak!

Embarcadero Delphi ya da kısaca Delphi bir programlama dili ve konsol, web, masaüstü ve mobil uygulamalar için tümleşik geliştirme ortamıdır. Delphi'nin derleyicileri, kendi Pascal dialekti olan Object Pascal'ı kullanarak Windows, Mac OS X, iOS, Android ve Linux için kodlar üretebilir. 

Normalde program oldukça pahalı.Üç farklı fiyatlandırma var : Profesyonel : €1,699.00,Kuruluş : €3,999.00, Mimar : €6,499.00 

Fiyatlara bakıldığında bu anlaşmanın meslek lisesi öğrencileri için oldukça anlamlı bir anlaşma olduğu ortaya çıkıyor.

Anlaşma ile ilgili MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğü'nün sitesinde yer alan haber:

"Millî Eğitim Bakanlığı ile Bilgi ve Teknoloji Grubu (BTG) arasında imzalanan iş birliği protokolü ile yazılım geliştirme programı Embarcadero Delphi'nin, Bakanlığa bağlı 1600'den fazla mesleki ve teknik okuldaki bir milyon öğrenciye ücretsiz erişimi sağlanacak.  

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, mesleki eğitimde öğrencilerin ulusal ve uluslararası platformda iş piyasasının ihtiyaç duyduğu en ileri düzeyde becerilere sahip olarak yetişmesini ve tüm eğitim süreçlerinin sektörle yakın iş birliği içerisinde yürütülmesini önemsediklerini ifade etti.

Bu çerçevede çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Numanoğlu, dünyanın dijitalleştiğini ve yazılım sektörünün öneminin sürekli arttığını dile getirdi.

Bu sektörde her geçen gün yeni ve farklı iş imkanları doğduğunu söyleyen Numanoğlu, bilişim teknolojilerine hakim ve çağı yakalayabilen öğrenciler yetiştirmek istediklerini belirtti.

Bu kapsamda, BTG Genel Müdürü Sefa Akbaş ve BTG Şirket Kurucusu Yücel Tepeköy katılımıyla Bakanlık ve BTG arasında protokol imzaladıklarını aktaran Numanoğlu, "Protokolle öğrencilerimizi Embarcadero Delphi yazılımıyla tanıştıracağız. Öğrencilere sağlanan bu teknoloji desteğiyle meslek eğitimde kalitenin artırılmasına dair önemli bir katkı sağlanmış olacak." diye konuştu. 

Numanoğlu, derslerde modern uygulama geliştirme teknolojilerinin öğretilmesiyle eğitimde büyük yenilik sağlanacağını söyledi. 

Numanoğlu, protokolle öncelikli olarak mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bilişim teknolojileri, biyomedikal cihaz teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri ve yenilenebilir enerji teknolojileri alanlarında okul bilgisayar laboratuvarlarına Embarcadero Delphi yazılımı kurulacağını ve bu alanlarda öğrencilerin bilgisayar yazılımları konusunda beceri seviyeleri yükseltilerek, bu alandaki yeterliklerinin arttırılacağını ifade etti. 

BTG'nin protokolle yazılımların okullarda kurulumunu sağlamanın dışında  öğretmenlere Delphi yazılımıyla ilgili eğitimler vereceğini söyleyen Numanoğlu, "Öğrenciler için ulusal yarışmalar düzenleyerek burs imkanı sunulacak. Protokolle ayrıca sektörel etkinliklerde öğrencilere de yer vererek, yazılım dünyasına yeni yetenekler kazandırılması hedefleniyor." değerlendirmesinde bulundu."

Ogretmenler.Com 

 

 

 

Son DüzenlenmePerşembe, 16 Ocak 2020 18:01
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar