Menu

 

2020-2021 Yılı Eğitimde Mükemmeliyet ve Başarı Programı(TEA)

2020-2021 Yılı Eğitimde Mükemmeliyet ve Başarı Programı(TEA)

2020-2021 Yılı (TEA)Eğitimde Mükemmeliyet ve Başarı Programına Sadece Kırşehir, Konya, Samsun ve Yozgat illerinde görev yapan ingilizce öğretmenleri başvurabilecek.

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu sayfasından alıntı yaparak bursla ilgili bazı temel bilgileri aşağıda paylaşmaya çalıştık.

Eğitimde Mükemmeliyet ve Başarı Programı(TEA) 2020 yılında 4 il'deki ingilizce öğretmenleri için uygulanacak.

"Eğitimde Mükemmeliyet ve Başarı (TEA) Programı" kapsamında 2020 yılı için öğretmen seçimi Kırşehir, Konya, Samsun ve Yozgat illerinde ortaokul ve liselerde görev yapan İngilizce öğretmenleri arasından yapılacak.Bu illerde görev yapan ve şartları tutan ingilizce öğretmenleri 31 Ocak 2020 saat 17:00'a kadar başvuru yapmaları gerekiyor.Başvurusu kabul edilen öğretmenler, Amerika'da 6 haftalık (1,5 ay) profesyonel gelişim fırsatı elde etmiş olacaklar.

Programa katılması uygun görülen iller her yıl değişiklik gösterebilir.

Fiilen öğretmenlik yapmayan T.C. Milli Eğitim Bakanlığı görevlileri, okul müdürleri, eğitim yöneticileri, formatör öğretmenler, üniversite personeli, özel İngilizce kursu öğretmenleri ve yabancılara yönelik okullarda çalışan öğretmenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Bursiyer seçiminde, aşağıdaki şartları taşıyan öğretmenlere öncelik verilecektir:

-Daha önce ABD’ye seyahat etmemiş ya da kısa süreliğine ülkede bulunmuş başvuru sahipleri;
-Daha önce Fulbright öğretmenlik bursu almamış kişiler;
-Son beş yıl içinde eğitim görme, ders verme, araştırma yapma ya da çalışma amaçlı olarak ABD’de 9 aydan fazla bulunmamış kişiler;
-Son sekiz yıl içinde ABD’de ya da diğer Batı Avrupa ülkelerinde Yabancı Dil Öğretim Asistanlığı (FLTA) Programı, ABD'deki Amerika Birleşik Devletleri Enstitüsü (SUSI) Burs Programı ya da Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programı (IVLP) gibi değişim programlarına katılmamış kişiler.

2020-2021 Yılı TEA Başvurusu için TIKLAYINIZ

Başvuru sonrası

Tüm başvurular değerlendirildikten sonra, mülakatlara katılacak adaylar açıklanacaktır. Mülakatlar, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkısı ile Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu tarafından oluşturulan bağımsız, akademik ve mesleki bir jüri komitesi tarafından gerçekleştirilecektir.
-Mülakatlar, Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu Ankara Merkez Ofisi’nde yapılacaktır. Olumlu ya da olumsuz, tüm adaylara e-posta ile dönüş yapılmaktadır.
-Mülakatları takiben, programa katılmaya hak kazanan adaylar açıklanacaktır.

Merak Edilen Hususlardan Bazıları

-Gidilen eyalete göre bursiyerlere yapılan aylık burs ödemesi miktarı değişmektedir. Burs, sağlık sigortası, Washington D.C.’de yapılan Fulbright çalıştayı masrafları, kalacak yer, yaşam giderleri ve gidiş-dönüş yol masraflarını karşılamaktadır.
-Bursiyerler, program yetkililerinin üniversite kampüsü içinde ya da yakınında ayarladığı yurt veya evlerde kalırlar.
-Program kuralı gereği eş ve çocuklarınızı bakmakla yükümlü olduğunuz kişiler (dependent) olarak götürmeniz mümkün değildir.
-TEA Programınız sona erdikten sonra diğer Fulbright burs programlarına başvurabilirsiniz. Ancak J-1 vizesi kuralı gereği TEA Programınızın bitiminden sonra Türkiye’ye dönüp iki sene ikamet etmeniz gerekmektedir.


(TEA)Eğitimde Mükemmeliyet ve Başarı Programı Nedir?

Fulbright Eğitimde Mükemmeliyet ve Başarı (TEA) Programı, ortaokul ve lise düzeyinde tam zamanlı çalışan İngilizce öğretmenlerine, Amerika Birleşik Devletleri’nde altı haftalık bir profesyonel gelişim fırsatı sunmaktadır.

TEA Programı, İngilizce öğretmenlerinin hem öğretim yöntem ve tekniklerini geliştirmeyi hem de medya okuryazarlığının bu yöntem ve teknikler üzerindeki yeri ve etkisine ilişkin farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır. 

Programa seçilen öğretmenler:

  1. ABD’deki üniversitelerde ileri düzeyde lisans ya da lisansüstü derslere katılırlar;
  2. En az 40 saat boyunca ABD’deki ortaokul ve liselerde ders gözlemi yapar, ders anlatır ve öğretmen meslektaşları ile tecrübelerini paylaşırlar;
  3. Hem ABD’nin hem de kendi ülkelerinin eğitim sistemlerinin uygulamalarını diğer program katılımcıları ile paylaşabilecekleri online bir profesyonel öğrenim topluluğuna katılırlar; ve
  4. ABD’deki program süreleri boyunca diğer eğitimsel ve kültürel faaliyetlerde yer alırlar.

Programın üniversitelerde ders alma boyutu, öğretmenler için yeni öğretim yöntemleri, müfredat geliştirme, ders planlama ve öğretim teknolojisi odaklı akademik seminerler üzerine kurulmuştur.

ABD’deki üniversitelerde alınacak dersler aynı zamanda 21. yüzyılda medya okuryazarlığı, önyargı/propaganda ve yanlış bilgilendirmenin farkında olma, öğrencilerin eleştirel düşünme, analitik ve iletişimsel becerilerini geliştirmeye yönelik stratejiler ve medya okuryazarlığının kamusal yükümlülüklere etkisi gibi konuları da içeren akademik seminerlerden oluşmaktadır.

Programa katılan öğretmenlerin kendi okullarına döndükten sonra program yoluyla kazandıkları tecrübe ve becerilerini, meslektaşları ve öğrencileri ile paylaşması beklenmektedir.

Programa katılan her öğretmen yaşam masraflarını karşılayacakları miktarda burs, kaza ve hastalığa karşı sağlık sigortası ve programları süresince hem ABD’ye hem de ABD içi gidiş-dönüş bilet hakkına sahip olacaktır. Burs süresince öğretmenler için kalınacak yerler, program yetkilileri tarafından üniversite kampüsü içinde ya da yakınında ayarlanacaktır. Öğretmenlerin bu yurt ya da evleri, diğer program katılımcıları ile paylaşması beklenebilir.

TEA Programı bursiyerleri, en başarılı öğretim uygulamaları ve kişisel öğretmenlik deneyimlerini diğer burs katılımcıları ile paylaşabilecekleri bir çalıştaya katılmak zorundadır. Bu çalıştay, Washington D.C.’de düzenlenecektir.

Fulbright Eğitimde Mükemmeliyet ve Başarı Programı (TEA) ile ilgili detaylı BİLGİ İÇİN TIKLAYINIZ

Ogretmenler.Com 

Son DüzenlenmePazartesi, 13 Ocak 2020 21:09
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar