Menu

 

2019 LGS Birinci Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

2019 LGS  Birinci Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki 2019 LGS  birinci yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı internet adresinden açıklandı.

2019 LGS Yerleştirme Sonuçlarını öğrenmek için TIKLAYINIZ

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) "www.meb.gov.tr" internet adresinden duyuruldu.

Öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve doğum tarihleri ile "sonuc.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.

9.SINIFLAR YERLEŞTİRMEYE ESAS NAKİL BAŞVURU ve SONUÇ TARİHLERİ

İlk yerleştirmede yerleşemeyen veya yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler için yerleştirme süreci devam edecek.

Bu kapsamda 29 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde yerleştirmeye esas birinci nakil tercih dönemi olacak.

Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos'ta açıklanacak.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 5-8 Ağustos'ta yapılabilecek.

Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos'ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

YERLEŞTİRME İLE NAKİL

Lisede herhangi bir öğrencinin bir okula gidebilmesi için öncelikle yerleştirmeye esas nakil yoluyla gitmeyi düşündüğü lisede kontenjan açığı olmalı.

2019 Merkezi Yerleştirme ve Yerel Yerleştirme Taban Puan ve Boş Kontenjan Bilgileri

2019 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları, 22 Temmuz 2019 tarihli yerleştirme sonuçlarına göre taban puan ve boş kontenjan bilgileri İçin TIKLAYINIZ

2019 Yerel Yerleştirme 22 Temmuz 2019 tarihli yerleştirme sonuçlarına göre, tercihe yerleşen en son öğrencinin yerleştirilme taban bilgileri ve tercih boş kontenjanları için TIKLAYINIZ 

Sınavsız liseye başlayan bir 9.Sınıf öğrencisi nakil başvuru yapan öğrencilerden not ortalaması yüksek olan öğrenciye öncelik verilecektir. 

2019 LGS BİRİNCİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI- ÖN RAPORU 

Son DüzenlenmeSalı, 23 Temmuz 2019 18:16
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar