Menu

 

2019 YKS-TYT Zor Muydu? Kolay Mıydı? Görüşler-Yorumlar

2019 YKS-TYT Zor Muydu? Kolay Mıydı? GörüÅŸler-Yorumlar

2019 (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) saat 10.15'te başladı.Saat 12:00 da sınav biter bitmez sorularla ilgili yorumlar,değerlendirmeler merak edilmeye başlandı.TYT sabahın ilk saatlerinden itibaren #yks19 ile sosyal medyanın en popüler konusuydu.

2 milyon 515 bin 91 adayın başvurduğu YKS'nin birinci oturumu TYT, 81 il ile KKTC Lefkoşa Sınav Merkezi dahil 8 bin 35 binada, 137 bin 803 salonda uygulandı.

TYT'de Türkçe testinde 40, sosyal bilimler testinde 20, temel matematik testinde 40, fen bilimleri testinde 20 olmak üzere toplam 120 soru soruldu.

Adaylara 135 dakika süre verildi.

Sınav saat 12:30 da sona erdi.Sınavdan hemen sonra sadece öğrencilerin sosyal medyada yaptığı yorumlara ulaşabildik.Bir süre sonra uzmanların görüşlerini açıkladığında onların da görüşlerine,değerlendirmelerine yer vereceğiz.

Sınavdan sonra adaylar ve aileleri sosyal medya üzerinden TYT soruları ile ilgili yorumlarını,görüşlerini paylaşmaya başladılar.Bu nedenle şimdilik sadece öğrencilerin değerlendirmelerini paylaşabiliyoruz:

UZMAN GÖRÜŞLERİ,YORUMLARI

Onur Soğuk:Sınavın belirleyici 2 alanı Türkçe ve Matematik olmuşa benziyor. Fen ve Sosyal kısmında ise öğrenciler zorlanmadıklarını ifade ediyor.Türkçe sorularında durum netleşti. Paragraflar kısa ama çeldirici şıklar nedeniyle öğrenciler zorlanmış. Dil bilgisi soruları ise ayırt edici nitelikte.

Abbas Güçlü:#TYT ile ilgili ilk değerlendirmeler gelmeye başladı!Sorular çok uzun metinli ama çok da zor değilmiş. Görünen o ki,2 milyon civarında aday barajı aşacak!ÖSYM, tartışmalı Matematik sorusuyla ilgili olarak umarız bir an önce açıklama yapar!Bu arada AYT bu kadar kolay olmayacaktır!

ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ,YORUMLARI

2019 YKS #yks19 hastagi ile gün boyu Türkiye gündeminde zirvedeki yerini korudu.Aşağıdaki değerlendirmelerden varılabilecek bir sonuç:Türkçe epey zormuş! Anlaşıldığı kadar soruların hemen hemen hepsi yeni nesil tarzı sorular:okuduğunu anlama.. 

İşte twitter da 2019 TYT ile ilgili öğrenci görüşleri,değerlendirmeleri: 


-Hocam hiç kendimizi avutmaya çalışmayalım özellikle matematiği diğer senelerle karşılaştırırsak bariz bir kolaylık farkı var bu da büyük bir yığılmaya neden olacaktır.
-Matematik sorusu gören var mı? #yks19
-Geçen seneden kesinlikle daha zordu. Yorucu problem soruları vardı. İlk 15 soru dediğimiz sorular da orta orta üstüydü. Şuna kolay diyen insanları kesinlikle ciddiye almayın.
-Bu kadar kısa zaman olur mu be kardeşim yetişmiyor işte anlayın artık #yks19
-Bilsem en son Türkçe yi çözerdim sonrasında dağıldığım kadar daha önce hiçbişey de böyle dağılmamıştım.
-Fen sosyal çok kolaydı Türkçe zordu matematik kolay ama düşündürücüydü zaman yetmedi.
-Siz bunlara türkçe soruları demişsiniz ama bunlar bildiğin müneccimlik tez soruları.
-Bu sorulan matematik soruları matematik çalışanlara büyük ayıptır #yks19
-Bu nasıl bir mat. sorusu arkadaş ya hep Bi şekil şukul bu nedir tayfun
-Matematik sorularında anaokulu hikâye kitabından fırlamış süt şişeleri vardı hem de renkli renkli #yks19
-Koydukları peçeteleri sadece çıkışta ağlamamız için vermişler.Ben bu sınavdan başka bi şey anlamadım.Teşekkürler ösym şaşırtmadın #yks19
-O keçili soruda beynim yandı  #yks19
-Türkce cok zordu ya metinleri oku oku bitmiyor.
-Türkçe sorularını daha mantığı yerinde olan insanlar yazsaydı keşke.

-Türkçe sorularını Nazım Hikmet gene yapamazdı.
-Büyük ihtimalle bu sınav ösym tarihinin en kolay sınavı olarak akıllarda kalacak. 
-Matematik Türkçeden daha kolaydı.
-Sadece matematik çözeyim diye girdiğim sınavda vaktim sadece matematik çözmeye yetti zaten. Canım ösym yine yaptı yapacağını
-Çok takmayın nerden ya da hangi bölümden mezun olduğunuza değil nerde tanıdığınız var ona bakıyorlar
-Babama süre yetmedi diyorum , keşke bir saat önceden gelseydik diyor. #yks19
-Sınavdan çıkanları gördükçe geçen seneyi hatırladım O boşvermişlik ve lan napıcam şimdi ben arasında gidip gelmek çok berbat bi his
-Karneden bir gün sonra sınavın olması aşırı saçma geliyor bana. Adamlar daha yeni karne almış bir de üstüne bu sınav bence ağır oldu. En azından bir hafta beklemek lazımdı. #yks19
-Bütün bir gençliği Erzurum kıtlamasına düşman ettiniz bütün bir gençliği keçi katili yapacaksınız #yks19
-Yarın ayt matta görüşürüz. Asıl farkımız o zaman belli olacak. Kolaydı deyip durmayın

 

 Ogretmenler.Com

 

Son DüzenlenmeCumartesi, 20 Mart 2021 18:53
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar