Logo
Bu sayfayı yazdır

2018-2019 Yılı Öğrenci Kulüpleri - Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi-Listesi

2018-2019 Yılı Öğrenci Kulüpleri - Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi-Listesi

MEB Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikle Öğrenci Kulüpleri ve Belirli Gün ve Haftalar Çizelgesi Değişti.

Göze çarpan en önemli değişikliklerden biri ;2018-2019 Yılı Öğrenci Kulübü ve Belirli gün ve haftalar çizelgesi-listesi değişti.

MEB Yeni Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler yönetmeliği ile kulüp sayısı 44'ten 51'e,belirli gün ve haftalar sayısı 54'ten 61'e çıkarıldı.Listeye eklenen kulüplerden bazıları;Zeka Oyunları,Enerji Verimliği,Girişimcilik,Sağlık ve Güvenlik,Kişisel Verileri Koruma Kulübü vb..

2018-2019 Yılı Öğrenci Kulüpleri ve Belirli Gün ve Haftalar Listesi-Çizelgesi

 

Ulusal ve resmi bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri yeniden yönetmeliğe eklendi.Daha önce resmi bayramlar yönetmelikten çıkarılmış, milli bayramların okulda kutlanması okul yönetiminin inisiyatifine bırakılmıştı.

Öğretmenlerin bu konuda iş yükü biraz daha artacak;e-okulda sosyal etkinlik modülüne yapılan etkinlikler yarışmalar toplum hizmeti vs. işlenecek. Bütün öğrencilerin yaptığı sosyal etkinlikler işlenecek. Bir üst sınıfa öğrencilerin sosyal etkinlikle ilgili bilgileri aktarılmış olacak.


1 Eylül 2018 CUMARTESİ -Resmî Gazete- Sayı : 30522- YÖNETMELİK- Millî Eğitim Bakanlığından:

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI SOSYAL ETKİNLİKLER YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1 – 8/6/2017 tarihli ve 30090 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinin birinci maddesinde yer alan “örgün ve yaygın eğitim” ibaresi “örgün ve hayat boyu öğrenme” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 2 nci maddesinde yer alan “örgün ve yaygın eğitim” ibaresi “örgün ve hayat boyu öğrenme” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Aynı Yönetmeliğin 3 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelik, 14/6/1973 tarihli ve 1739 sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu ile 10/7/2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine dayanılarak hazırlanmıştır.”

MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinde yer alan “ve yaygın” ibaresi yürürlükten kaldırılmış, “örgün” ibaresinden sonra gelmek üzere “ve hayat boyu öğrenme” ibaresi eklenmiş, (ç) bendinde yer alan “örgün ve yaygın eğitim” ibaresi “örgün ve hayat boyu öğrenme” olarak değiştirilmiş, (d) bendinde yer alan “bireysel çıkarlarını” ibaresi “çıkar” olarak değiştirilmiş, aynı bentte yer alan “kişi,” ibaresi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 5 – Aynı Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Kurul, eğitim kurumunda bir eğitim ve öğretim yılı içerisinde yapılacak sosyal etkinliklerle ilgili iş ve işlemleri eylül ayından itibaren planlar ve yürütür.”

MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

“(3) Çalışmalara katılan öğrencilere Sosyal Etkinlik Katılım Belgesi (EK-1), çalışmalarda üstün gayret gösteren öğrencilere Sosyal Etkinlik Başarı Belgesi (EK-2), katkı sağlayan öğretmen, veli, üniversite, kurum ve kuruluşlara ise eğitim kurumu müdürü tarafından Sosyal Etkinlik Teşekkür Belgesi (EK-3) verilir. Sosyal Etkinlik Başarı Belgesi alan öğrenciler, okul-aile birliği imkânları ölçüsünde ayrıca ödüllendirilebilir.”

“(7) Bu Yönetmelikte ifade edilen e-Okul Sistemi Sosyal Etkinlik Modülünün kullanımına yönelik usul ve esaslar Bakanlıkça hazırlanan yönerge ve/veya kılavuz ile belirlenir.”

MADDE 7 – Aynı Yönetmeliğin 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “kişi,” ibaresi yürürlükten kaldırılmış ve dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(4) Toplum hizmeti çalışmalarıyla ilgili giderler, okul-aile birliği gelirleri ile yapılan diğer aynî ve nakdî bağışlar yoluyla karşılanabilir.”

MADDE 8 – Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinin son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“Eğitim kurumu yönetimince şehit ve gazi çocuğu olan öğrenciler ile ekonomik durumları yetersiz görülen öğrencilerin gezi giderleri, okul-aile birliği ile gönüllü veli, kurum ve kuruluşlarca karşılanabilir.”

MADDE 9 – Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(5) Ulusal düzeyde bilimsel, sosyal, kültürel, sanatsal, sportif ve benzeri yarışmalar, Bakanlığımız ile kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında düzenlenmiş olan protokollere uygun veya Bakanlıkça verilen izne bağlı olarak gerçekleştirilir.”

MADDE 10 – Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(1) Eğitim kurumlarında, Türk millî eğitiminin genel ve özel amaçlarına uygun, sosyal etkinlik çalışmalarını tanıtıcı nitelikte, belirli gün ve haftalara yönelik faaliyetlere katılımda bulunmuş olan öğrencilerin performanslarını veya ürünlerini içeren duyuru, dergi, gazete, duvar gazetesi, broşür, afiş, yıllık ve benzeri yayınlar çıkarılabilir ve kurumun resmî internet sayfasında yayımlanabilir.”

MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“b) Sosyal etkinlikler kurulunca eğitim kurumunda bir eğitim ve öğretim yılı süresince uygulanmak üzere eylül ayında hazırlanan Eğitim Kurumu Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı (EK-7/a) ile değişen ve gelişen şartlara, oluşan istek ve ihtiyaçlara göre sosyal etkinliklerle ilgili sonradan yapılan ek planlamaları onaylar.”

MADDE 12 – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“ç) Öğrencilerin okul dışı etkinlikleri, kendi sınıf/şubesi ile birlikte yürüttüğü toplum hizmeti çalışmaları ve buna ilişkin belgeleri e-Okul Sistemi Sosyal Etkinlik Modülüne işlemek.”

MADDE 13 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesine aşağıdaki ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkralar eklenmiştir.

“(2) Okullarda kutlanacak ulusal ve resmî bayramlar ile mahalli kurtuluş günleri;

a) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı.

b) 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı.

c) 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı.

ç) 30 Ağustos Zafer Bayramı.

d) Mahalli Kurtuluş Günleri.”

“(3) Ulusal ve resmî bayramlar ile mahallî kurtuluş günlerinin kutlanmasında 5/5/2012 tarihli ve 28283 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Ulusal ve Resmî Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği hükümlerine uyulur.”

“(4) Eğitim kurumları, ulusal ve resmî bayramlar ile mahalli kurtuluş günlerinin kutlanması ile ilgili okul içi ve okul dışı etkinliklere katılırlar. Ayrıca öğretmen ve öğrenciler bu kapsamda kendilerine verilen görevleri yaparlar.”

MADDE 14 – Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-4, EK-6 ve EK-8 ekteki şekilde değiştirilmiştir.

MADDE 15 – Aynı Yönetmeliğe ekte yer alan EK-10 eklenmiştir.

MADDE 16 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 17 – Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Ekleri için tıklayınız

Ogretmenler.Com 

Son DüzenlenmeSalı, 04 Eylül 2018 15:17

Son Ekledikleri: pekiyi

2020 Pekiyi.com