Menu

 

2018 LGS Nakil Kontenjanları ve Taban Puanları,Başvuru Tarihleri

2018 LGS Nakil Kontenjanları ve Taban Puanları,Başvuru Tarihleri

2018 Liseye Geçiş Sınavı (LGS) yerleştirmeye esas 3.nakil sonuçları 3 Eylül'de açıklandı.

Liselere yerleştirmeye esas 4.nakil başvuruları başladı.

27-31 Ağustos tarihlerinde bu yıl 9.sınıfa başlayacak öğrencilerin yerleştirmeye esas 3.nakil başvuruları alınmıştı.4.nakil başvuruları 3-6 Eylül tarihlerinde alınacak..

MEB Yerleştirmeye esas nakil şartlarını "2018 LGS Nakil Kılavuzu" ile yeniden belirlemişti.

4.NAKİL BAŞVURULARI  3-6 EYLÜL  TARİHLERİNDE

2019 LGS yerleştirmeye esas 4.nakil başvuruları  3-6 Eylül tarihleri arasında yapılabilecek.

Her nakil döneminde,okulunu beğenmeyen yada herhangi bir liseye yerleşemeyen 9.sınıfa geçen tüm öğrenciler tekrar lise tercihi yapabilecekler.Tercih için okulun isterse boş kontenjanı olsun veya olmasın yine de nakil döneminde tercih istediği liseyi tercih edilebilecek.

3.Nakil sonuçları 3 Eylül pazartesi günü açıklandı. 3.nakil döneminde de bir liseye yerleşemeyenler yada okulunu beğenmeyip başka bir okula geçiş için ise  3-6 Eylül tarihleri arasında dördüncü nakil için yeniden başvuruda bulunabilecek. Liselere nakil tercih işlemleri E-Okul üzerinden yapılabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılacak.


2018-2019 NAKİL KONUSUYLA İLGİLİ BU YAZIMIZ...9.SINIF NAKİLLERİ BİTİNCE YENİ YÖNETMELİĞE GÖRE GÜNCELLENECEK

1 Eylül 2018'de Lise Yönetmeliğinde Yapılan Değişiklikler


2018 LGS 3. Nakil Tercih Sonuçları için TIKLAYINIZ

2018 LGS 4. Nakil Tercih Başvuru Giriş Ekranı için TIKLAYINIZ 


YEREL YERLEŞTİRME NAKİL KRİTERLERİ

Yerel Yerleştirmeye Esas Nakil, sırasıyla ortaöğretim kayıt alanı, OBP, devam-devamsızlık ve yaş kriterleri göz önünde bulundurularak yapılacaktır.

Kriterlerden öğrencileri en yakından ilgilendiren olumlu değişikliğin oldu madde OBP.Bu madde şu şekilde uygulanacak:Yerleştirmede Ortaokul Başarı Puanı yüksek olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir. OBP için virgülden sonra dört hane dikkate alınacaktır.

Yani liselere ilk yerleştirmede notu 80 olan öğrenci ile 100 olan aynıydı.Ama şimdi nakil döneminde öncelik notu yüksek olan öğrencinin.Örneğin notu:95,1234 olan bir öğrenci notu 95,1233 e göre öncelikli olacak.(Tabi bunu aslında, ilk yerleştirmede uygulamaları gerekiyordu.)

2.Nakil başvurusu yapacak öğrencilerin bu hususa dikkate ederek tercihlerini yapmaları önemli.

Yerel Yerleştirme ve Pansiyonlu Okullar, Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Başvuruları Tercih Listeleri için TIKLAYINIZ 

(Tercih listeleme işlemi sonrası, 27-31 Ağustos 2018 Tarihli merkezi sınav puanı ile yerleştirmelerin sonuçlarına göre tercih taban puan ve boş kontenjan bilgilerini görebilirsiniz. )

MERKEZİ YERLEŞTİRME NAKİL KRİTERLERİ

Merkezî sınavla öğrenci alan okulların belirlenen kontenjanlarına puan üstünlüğüne göre tercihleri doğrultusunda yerleştirme yapılacaktır.

Sınavla öğrenci alan okullarda merkezi sınav puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; Ortaokul Başarı Puanına (OBP), öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana, 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yılsonu başarı puanı (YBP) üstünlüğüne, okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığına ve tercih önceliği durumlarına bakılarak yerleştirme yapılır.

Öğrenciler, yerleştirme işlemleri sonucunda Merkezî Sınav Puanı ile Öğrenci Alan Okul tercihine yerleşmiş ise yerel yerleştirme tercihleri dikkate alınmayacaktır.

2018 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Liseler, Yerleştirmeye Esas 4. Nakil Başvuruları Tercih Listeleri için TIKLAYINIZ

(Tercih listeleme işlemi sonrası, 27-31 Ağustos 2018 Tarihli merkezi sınav puanı ile yerleştirmelerin sonuçlarına göre tercih taban puan ve boş kontenjan bilgilerini görebilirsiniz. )


9.SINIFLARIN NAKİLLERİ İLE İLGİLİ HUSUSLAR

-Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.
-Merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullara yerleşen öğrencilerden okul değiştirmek isteyenlerin, yerleştirmeye esas nakil döneminde tekrar yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulları tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır.
-Bir ortaöğretim kurumunda kaydı olmayan veya yerleşemeyen öğrencilerin, Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okul grubundan tercihte bulunabilmesi için yerel yerleştirme tercihi yapması zorunludur.
-İlk yerleştirmede tercihine yerleşen öğrencilerin, yerleştirmeye esas nakil tercih dönemlerinde Kayıt Alanından okul tercih etme zorunluluğu bulunmayacaktır. Ancak, tercihlerine yerleşemeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeye esas nakil tercihlerinde ilk tercihini Kayıt Alanından seçmek kaydıyla en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Tercih yapan öğrencilerin farklı okul türü tercih etme zorunluluğu olmayacaktır.
-Yerleştirmeye esas nakiller, “Tercih ve Yerleştirme Takviminde” belirtilen tarih ve sürelerde 4 (dört) dönemde yapılacaktır. Her dönemde; Merkezî Sınav Puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 5 (beş), yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için de en fazla 5 (beş) okul tercihi yapılabilecektir.
-Öğrenci velisi düzeltme veya ret işlemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecektir. Tercih Başvuru Durumu “Reddedildi” olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dâhil edilmeyecektir.

DÖRT FARKLI NAKİL TERCİHLERİ ALINACAK

2018 LGS Nakil Kontenjanları ve Taban Puanları,Başvuru Tarihleri 9.sınıflar için önemli.

Bu yıl 9.sınıfı okuyacak öğrenciler için yerleştirmeye esas dört farklı nakil dönemi var.Okulunu beğenmeyen yada herhangi bir liseye yerleşemeyen öğrenciler bu nakil dönemlerinde tekrar lise tercihi yapabilecekler.

6-10 Ağustos'ta birinci, 13-17 Ağustos'ta ikinci, 27-31 Ağustos'ta üçüncü, 3-6 Eylül'de dördüncü nakil tercih başvuruları yapılacak.


2018 Yılı Lise Yerleştirme Esas Nakil Kılavuzu 


2018 LGS 9.SINIF 1.NAKİL KONTENJANLARI VE TABAN PUANLARI

2018-2019 yılı LGS 1.Nakil başvurusunu isteyen her 9.sınıf öğrencisi 6-10 Ağustos 2018 tarihlerinde yapabilir.Tercih için okulun isterse boş kontenjanı olmasın yine de nakil döneminde tercih edilebilecek.

2018 liselere yerleştirmeye esas 9.sınıfların 1.nakil sonuçları 13 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

2018 Yerel Yerleştirme ve Pansiyonlu Okullar, Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Başvuruları Tercih Listeleri için TIKLAYINIZ

Karşınıza çıkacak ekranlar:

İlgili makam oluruna göre özel okullara nakil geçişleri sürekli açık olacağı için boş kontenjan değerleri ayrılan öğrencilerden dolayı anlık değişebilir.

Okulla ilgili Detay Bilgi, Boş kontenjan ve Başvuru Tercihinizle İlgili Taban Yerleşme Bilgileri için tercihlerin yanında bulunan e-okul butonuna tıklayınız. 

 

2018 Yılı Merkezi Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Liseler, Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Başvuruları Tercih Listeleri için TIKLAYINIZ

Karşınıza çıkacak ekran:

BOŞ KONTENJAN
30 TEMMUZ 2018 TARİHLİ TABAN PUAN:

2018 LGS 9.SINIF NAKİL TAKVİMİ

LGS 2018 YILI NAKİL TAKVİMİ

10.11.ve 12.SINIF NAKİL KONTENJANLARI ve TABAN PUANLARI

10.11.ve 12.Sınıfta olup nakil başvurusu yapmak isteyen öğrenciler aşağıdan kontenjanı ve gerekli taban puanı öğrenebilirler.

Sınavla öğrenci alan liselere NAKİL işlemleri boş kontenjan ve taban puan bilgileri için TIKLAYINIZ

MEB 2018 LGS Yerleştirme Sonuçlarıyla İlgili Açıklama Yaptı 

Ogretmenler.Com 

Son DüzenlenmePazartesi, 03 Eylül 2018 18:29
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar