Menu

 

MEB 2018 3.TYT ve AYT Deneme Sınavlarını Yayımladı

MEB 2018 3.TYT ve AYT Deneme Sınavlarını Yayımladı

Milli Eğitim Bakanlığı 2018 Yüksek Öğretim Giriş Sınavları (YKS) TYT-AYT 3. ve Son Deneme Sınavlarını Yayınladı.

MEB, 2018 YKS sınavına bir ay kala sınava girecek öğrencilerin merakla beklediği 3.deneme sınavlarını bu gün  "Ölçme,Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü" nün sayfasında yayımladı.

Daha önce de vurgulamıştık;yeni sınav sistemi ilk kez bu yıl uygulanacağı için özellikle TYT için MEB'in yayınlamış olduğu deneme sınavları oldukça önemli.Çünkü resmi olarak sadece MEB yeni sınav sistemine uygun değerlendirme sınavları adı altında deneme yayınladı.ÖSYM sadece bir kaç örnek soru yayınlamıştı.Yeterli sayıda örnek soru yayınlanmadığı için YKS'nin birinci oturum TYT sorularının nasıl olacağı konusunda net bilgi vermiyordu.Oysa ki MEB'in denemeleri sınav sorularının profilini yansıtıyor.

Bu nedenle 2018 YKS (TYT-AYT) sınavlarına girecek tüm öğrenciler bu denemeleri sınav formatına uygun şekilde kendilerine uygulamaları gerektiğini düşünüyoruz.Öyle ki sınavın saati kaçsa,sınava girecek öğrenciler, o saatte sınav gibi uygulamaya çalışmaları gerekir.

Eğer mümkünse, bir kaç arkadaş bir araya gelip, bir sınıf ortamı oluşturarak sınavın provasını MEB'in hazırlayıp yayınladığı YKS üçüncü denemesi ile yapabilirler.

MEB'in daha önce yayınlamış olduğu denemelerde olduğu gibi bu deneme sınavının da sorularını ve cevaplarını tek pdf haline getirip sizlerle paylaşıyoruz.

MEB 2018 YKS 3.DENEME SINAV SORULARI VE CEVAPLARI - İNDİRİN -PDF (Sorular-Cevaplar bir arada)

MEB TYT 3.Deneme Sınavı Soruları ve Cevapları - İNDİRİN (Temel Yeterlilik Testi)

MEB AYT 3.Deneme Sınavı Soruları ve Cevapları - İNDİRİN (Alan Yeterlilik Testi)

MEB YDT 3.Deneme Sınavı Soruları ve Cevapları - İNDİRİN (Yabancı Dil Testi)


2018 YKS (TYT,AYT ve YDT) Soruları ve Cevapları için TIKLAYINIZ


KİTAPÇIKLARDA 2018 YKS (TYT-AYT-YDT) iLE İLGİLİ YER ALAN BİLGİLER

TYT

Soru sayısı:120, Sınav Süresi:135 dk

-Üniversiteye geçiş için uygulanacak olan sınavda önlisans programları veya merkezi yerleştirme ile öğrenci alan lisans programlarından herhangi birini tercih etmek isteyen adaylar Temel Yeterlilik Testine girmelidirler. Ayrıca tüm adaylar TYT içeriğinde bulunan testlerin tamamından sorumludurlar. YKS SAY, YKS SÖZ, YKS EA ve YKS DİL puan türlerinden her biri için TYT testinin ağırlığı % 40’tır.

-Bu testte ortak müfredata bağlı kalınarak oluşturulmuş 4 bölüm bulunmaktadır.

✓ Türkçe Testi: 40 Türkçe sorusu bulunmaktadır.
✓ Sosyal Bilimler Testi: 5 Tarih, 5 Coğrafya, 5 Felsefe Grubu, 5 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olanlar için 5 Felsefe) sorusu bulunmaktadır.
✓ Temel Matematik Testi: 40 Matematik sorusu bulunmaktadır.
✓ Fen Bilimleri Testi: 7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji sorusu bulunmaktadır.

AYT

Soru sayısı:160, Sınav Süresi:180 dk

-Bu test, 4 bölümden oluşmaktadır.
✓ Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler-1 Testi: 24 Türk Dili ve Edebiyatı, 10 Tarih-1,6 Coğrafya-1 sorusu bulunmaktadır.
✓ Sosyal Bilimler-2 Testi: 11 Tarih-2, 11 Coğrafya-2, 12 Felsefe Grubu (Felsefe, Psikoloji,Sosyoloji, Mantık), 6 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi (veya Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olanlar için Felsefe Grubu) sorusu bulunmaktadır.
✓ Matematik Testi: 40 Matematik sorusu bulunmaktadır.
✓ Fen Bilimleri Testi: 14 Fizik, 14 Kimya, 13 Biyoloji sorusu bulunmaktadır.
-Üniversiteye geçiş için uygulanacak olan sınavda adaylar hesaplanmasını istedikleri puan türü için gereken testleri cevaplamalıdırlar. SAY, SÖZ ve EA puan türlerinin hepsinin hesaplanmasını isteyen adaylar, sınav süresince tüm testleri cevaplayabileceklerdir.

YDT

Soru sayısı:80, Sınav Süresi:120 dk

-Bu testte 80 İngilizce sorusu bulunmaktadır.
-Üniversiteye geçiş için uygulanacak olan sınav Almanca, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Rusça dillerinde yapılacaktır. Her dil için ayrı soru kitapçığı bulunacaktır. Sınavda adaya başvuru esnasında bildirdiği yabancı dile ait soru kitapçığı verilecektir.

2018 TYT DENEME SINAVLARI İNDİRİN (ONLARCA DENEME BURADA)

2018 AYT DENEME SINAVLARI İNDİRİN 

MEB 2018 YKS (TYT-AYT) 1.Deneme Sınavları için TIKLAYINIZ

MEB 2018 YKS (TYT-AYT) 2.Deneme Sınavları için TIKLAYINIZ

Ogretmenler.Com

Son DüzenlenmePazar, 01 Temmuz 2018 17:04
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar