Menu

 

Öğretmene rotasyon için torbaya hüküm kondu

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere rotasyon uygulamak için torba kanuna hüküm koydurdu

MEB hali hazırda, 652 sayılı MEB Teşkilat Kanununda yer alan hüküm gereğince, şube müdürlerine, okul yöneticilerine ve maarif müfettişlerine rotasyon uyguladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim müdür yardımcısı ve İl Milli Eğitim Müdürlerinin tümü ise görevden alındıkları için rotasyon uygulanamadı 

652 sayılı MEB Teşkilat Kanununda yer alan hüküm şu şekildedir:

"(7) İl Milli Eğitim Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Maarif Müfettişi, Okul ve Kurum Müdürü, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı olarak görev yapanların hizmet sürelerine ve/veya isteğe bağlı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir. "

Milli Eğitim Bakanlığı, yöneticilerden sonra şimdi de öğretmenlere rotasyon getirmek için hukuki alt yapı oluşturmaktadır. Bunun için torba tasarıya, komisyonda madde eklendi. Ancak madde 652 sayılı KHK'ya değil, 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun 43. maddesine eklenmektedir. Tasarıda yer alan ve 1739'un 43. maddesine eklenen hüküm şu şekildedir:

"Öğretmenlerin hizmet sürelerine ve/veya isteğe bağlı il içi veya il dışı yer değiştirmelerine ilişkin usul ve esaslar yönetmelikle belirlenir."

Dikkat edileceği üzere bu madde ile yöneticilere rotasyonun getiren madde aynıdır.

MEB bu hükümle yapacağı düzenlemenin hukuki dayanağını oluşturmaktadır. Bu yasal düzenleme sonrasında yönetmelik çıkarılacak ve usu/esaslar belirlenecektir.

MEMURLAR.NET

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar