Menu

 

697 KHK ile Göreve İade Edilen Öğretmenlerin Listesi

697 KHK ile Göreve Ä°ade Edilen ÖÄŸretmenlerin Listesi

12 Ocak 2018 Cuma Günü 697 KHK ile Göreve İade Edilen Öğretmenlerin Listesi

Bir kaç haftadır yayınlanacağı söylenen,uzun zamandır merakla beklenen, 697 sayılı KHK 12 Ocak 2018 Cuma günü Resmi Gazete'de yayımlandı. Göreve dönenlerin çoğunlukta olduğu KHK ile görevden alınanlar da var. Mor Beyin uygulaması nedeniyle suçsuz olduğu belirlenen 2 bin civarı memur göreve dönmüş oldu.

12 Ocak 2018 tarihli 697 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 544 öğretmen ve Milli Eğitim Bakanlığı personeli göreve iade edildi.

697 sayılı İhraç ve iade KHK'sı yayımlandı. KHK ile 262 kişi kamudan ihraç edilirken, 1826 kişi de görevine iade edildi.Göreve iade edilenlerin büyük bir çoğunluğunu öğretmenler oluşturdu.

Resmi Gazetede bu gün yayınlanan 697 KHK ile göre iade edilen 544 öğretmenin illere göre sayı dağılımı;

Adana(11), Adıyaman(5), Afyon(7), Ağrı(4), Amasya(2), Ankara(29), Antalya(16), Artvin(3), Aydın(11), Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum(4), Denizli, Diyarbakır(28), Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Isparta, İçel (Mersin), İstanbul(84), İzmir(14), Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa(22), Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray(3), Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce

İşte göreve iade edilen öğretmenlerin il il tam listesi,

MOR BEYÄ°N NEDÄ°R?

Mor Beyin bir yazılımdır. Bazı vatandaşların Mor Beyin yazılımıyla ByLock'a yönlendirildiği tespit edilmiştir. Mor Beyin yazılımını yapan Kemalettin Cengiz Erbakırcı, eski TÜBİTAK çalışanıdır.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksek Kocaman yaptığı açıklamada ByLock'un en büyük delillerden biri olduğunu belirterek, "Bu konuda hiçbir değişiklik yok. Mor Beyin yazılımıyla ByLock'a yönlendirildiği tespit edilen ve farklı illerde tutuklu bulunan yaklaşık bin kişinin, haklarında başka hiçbir delil yoksa tahliyesini talep edeceğiz" dedi.

Kocaman "Mor Beyin yazılımını yapan Kemalettin Cengiz Erbakırcı, 15 Temmuz darbe girişiminden 4 gün sonra yurtdışına kaçmış. Eski TÜBİTAK çalışanı Erbakırcı'nın bu işin en büyük sorumlularından olduğunu düşünüyoruz. Bu kişi hakkında soruşturma başlattık, hakkında yakalama kararı çıkarttık" ifadelerini kullandı.

Ankara Başsavcılığı 11.480 GSM numarasının iradeleri dışında ByLock'a yönlendirildiğini açıkladı. FETÖ'nün bu yöntemle gerçek kullanıcıları gizlediği vurgulandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü mensuplarının kriptolu haberleşmek için kullandıkları ByLock ile açıklama yaptı. Başsavcılıkça yapılan açıklamada 11 bin 480 kişinin iradesi dışında ByLock'a yönlendirildiği bildirildi.

 

sss

 

 

Son DüzenlenmeCuma, 12 Ocak 2018 17:30
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar