Menu

 

e-Müfredat Nedir ve Nasıl Giriş Yapılır?

e-Müfredat Nedir ve Nasıl Giriş Yapılır?

e-Müfredat Nedir? e-mufredat'a Nasıl Giriş Yapılır?

MEB "E-Müfredat" ı şu şekilde tanımlıyor:Ders programlarının ve yapılarının, ilişkisel veri tabanı modeline çevrilmiş ve etkileşimli hale getirilmiş bir yazılım projesidir.

Kitap inceleme için yıllardır aktif olan e-müfredatın kapsamı genişletildi.Artık yıllık planlar ve zümrelerle ilgili iş ve işlemler bu modül üzerinden yürütülecek.

Kısaca artık, İl-ilçe ve okullarda yapılan tüm kurul ve zümre toplantıları ile yıllık planlar e-müfredat üzerinden yapılacak.Tabi sadece bunlarla sınırlı değil.Modülde gezindikçe bunu daha net göreceksiniz.

Örneğin 2017-2018 öğretim yılı 2. dönem başında öğretmenler kurulu yapılacak, kurul başkanı olan kişi, yani müdür, sisteme giriş yaparak toplantı gündemini oluşturur, katılımcıları ekler, toplantı bilgileri herkese sms le gider. Toplantı esnasında bir bilgisayar kullanılarak kararlar sisteme girilir, her katılımcı ayrı ayrı sisteme girerek kararları onaylar, en son başkan da onaylar. 


E-Müfredat Öğretmenler Kurulu ve Zümre Toplantıları İş ve İşlemleri

E-Müfredat Modülünde Yıllık Plan Hazırlama İşlemleri

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurulları ve Zümreler Yönergesinin son hali için TIKLAYINIZ


Yukarıda özetlediğimiz iş ve işlemler için öğretmenlerin mutlaka e-müfredat'a giriş yapmaları gerekiyor.

e-Müfredat.meb.gov.tr giriş işlemlerini ve tanıtımı maddeler halinde sunmaya çalıştık.ilerleyen günlerde menüleri daha ayrıntılı tanıtmaya çalışacağız.

Yıllık Plan Modülü MEB personeli tarafından tüm eğitim kurumları tarafından kullanılacak bir modül olduğu için “M.E.B. Personel Girişi” bölümünden sisteme giriş sağlanacaktır

1) http://e-mufredat.meb.gov.tr/ a tıklayınız.Açılan sayfada MEB Personel Girişinde "MEBBİS bilgilerinizle giriş yapmak için tıklayınız" e tıklayınız.

e Müfredat Girişi

2) MEBBİS bilgilerinizi giriniz.

Not : MEBBİS şifrenizi “https://mebbis.meb.gov.tr” adresine girerek “Şifremi Unuttum” bölümünden öğrenebilirsiniz veya MEBBİS sistemine girerek değiştirebilirsiniz. Ya da E-Müfredat sisteminde “Şifremi Unuttum” sayfasına girerek “MEBBİS Kullanıcıları İçin Şifre Hatırlatma Bölümü” linkini tıklayarak ta işlemlerinizi yapabilirsiniz. Özel okul çalışanları “Kullanıcı Adını Giriniz” bölümüne T.C. Kimlik numaralarını, “Şifrenizi Giriniz” bölümüne e-Okul şifrelerini gireceklerdir.

3) Açılan ekranda 'Yıllık Planlara' tıklayınız.

Şu açıklama ile karşınıza çıkacak:"Bu bölümde iş takvimi, okul kurul toplantıları ve takibi, il ve ilçe zümre toplantıları ve takibi, yıllık plan, öğrenci bazlı ölçme ve değerlendirme sonuçları işleme, izleme ve ders programları ile ilgili görüş ve önerilere ait işlemler yapılabilir."

Yıllık planlar'a tıklayınca Modül Ana Sayfası olan şu ekranla karşılaşırsınız: 

Eğitim Kurumu İşlemleri:

Kurul Tanımlama

Eğitim Kurumu Müdürlüğü Kurul Onaylama

Eğitim Kurumu Zümre Başkanları

Kurul Toplantı Bilgilendirme

Kararlar ve Sonuçları

Kurullar Bilgi Değişiklikleri

Yıllık Plan Hazırlama

Yıllık Plan Onaylama

Planların Öğrencilere Dağıtımı

Öğrencinin Sınıf/Eğitim Kurumu Değişimi

Planların Uygulanması

e-Müfredat Birimler ve Sorumlu Kişiler

Yıllık Plan Modülü Eğitim Kurumları ve Sorumluları Bölümü

Bu ekranda İl,İlçe ve Okul seçimi yapılınca okul bilgileri karşınıza çıkacak:

“Yıllık Plan” modülüne girdiğinizde sol bölümde diğer modüllerde olduğu gibi bazı menüler yer almaktadır. Burada “Yönetimsel İşlemler” menüsünün altında “Bakanlık İşlemleri” menüsünün altında bulunan “Bakanlık İş Takvimi” bölümü sadece Bakanlık ilgili birimini ilgilendiren bir bölümdür. Bu bölümde şu an için (2014 yılından beri) Orta Öğretim Genel Müdürlüğü tarafından yıllık çalışma takvimi bilgileri girişi yapılabilmektedir.

Ayrıca ”İl M.E.M İşlemleri” menüsü altında “M.E.M. İş Takvimi” bulunur. Bu ekran ise sadece İl Millî Eğitim Müdürlükleri tarafından iş takvimine ait ile ait bilgilerin girileceği bölümdür.

Yönetimsel İşlemler:(Henüz çoğu menü kapalı durumda,ancak zamanla her biri işlerlik kazanacak)

e Müfredat Yönetimsel İşlemler

Sözlük Bilgileri:(e-Müfredat Birimler ve Sorumlu Kişiler'e giriş yapınca sol menüden ulaşılabiliyor.)

e müfredat sözlük bilgileri 

e-müfredat ile ilgili her türlü konuda mesaj yazmak için sağ üstteki mesaj ikonuna tıklayınız.

 

 

Ogretmenler.Com

 

Bu yazının tüm hakları Ogretmenler.com'a aittir. "www.pekiyi.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntıların hoş olmayacağını hele de eğitim sitelerine hiç yakışmayacağını belirtelim

Son DüzenlenmeSalı, 28 Ağustos 2018 23:19
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar