Menu

 

YÖK Destek Bursu Verilecek Bölümler

YÖK Destek Bursu Verilecek Bölümler

YÖK, 2017-2018 yılından itibaren bazı bölümler için öğrencilere 625 TL destek bursu verecek.

Üniversite tercih işlemleri 18 ila 26 Temmuz tarihleri arasında alınacak.

ÖSYM, daha önce ÖSYS tercih kılavuzunu yayımlamıştı. Kılavuzda yer alan bilgilere göre YÖK, bazı bölümler için öğrencilere 625 TL destek bursu verecek.

KILAVUZDA YER ALAN YÖK'ÜN DUYURUSU

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından Verilecek Burslar

Devlet yükseköğretim kurumlarının aşağıda belirtilen programlarına "YÖK Destek Bursu" verilecektir.

- Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyosistem Mühendisliği, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Zootekni, Maden Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Ziraat Mühendisliği, Yer Bilimleri Mühendisliği, Balıkçılık Teknolojisi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Organik Tarım İşletmeciliği, Orman Endüstrisi Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Su Bilimleri ve Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji programları.

Åžartlar:

a) T.C. vatandaşı olmak.

b) ÖSYM Başkanlığı'nca yapılan 2017 ÖSYS sonucunda, Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenecek Devlet üniversitelerindeki lisans programlarına ilk üç sırada yerleşmiş olmak.

c) Öğrencinin yerleştiği lisans programı, tercihlerinin arasında ilk 15 tercihinin içinde yer almış olmak.

ç) Önceden, yurtiçinde veya yurtdışında, herhangi bir lisans derecesine sahip olmamak.

d) Sınavın yapıldığı yıl, Yükseköğretim Kurulunca belirlenen alanlardan birine ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirmede yerleşmiş ve kesin kayıt yaptırmış olmak.

Yukarıda yer alan şartları sağlayan öğrencilere zorunlu hazırlık sınıfı ve lisans öğrenim süresi (4 yıl, çift anadal programında kayıtlı öğrencilere ise en fazla 5 yıl) boyunca ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2,5 veya 100 üzerinden 65'in altına düşmemesi şartıyla 2017 yılı için aylık 625 TL (12 ay boyunca) "YÖK Destek Bursu" verilecektir.

2018 yılı için verilecek "YÖK Destek Burslarının" yıllık artış oranı Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından belirlenecektir. "YÖK Destek Burslarını" almaya hak kazanan öğrencilerin öğrenim gördükleri süre içerisinde aldıkları diğer burslar ve krediler devam eder. Burslara ilişkin ayrıntılı bilgiye Yükseköğretim Kurulu'nun internet sayfasında yer alan http://www.yok.gov.tr/documents/10279/31393823/lisans_ogrencileri_usul_esaslar.PDF adresinden ulaşılabilecektir.

Memurlar.net

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar