Menu

 

2017 TEOG Yerleştirmeye Esas Nakil Başvuruları

2017 TEOG Yerleştirmeye Esas Nakil Başvuruları

TEOG Yerleştirme Tercih İşlemlerinde ve Yerleştirmeye Esas Nakil Başvurularında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar.

2017-2018 eğitim öğretim yılı 9.sınıfların TEOG yerleştirmeye esas 11-14 Eylül başvuru dönemi  İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçları bu gün açıklandı.

9.Sınıflarda Yerleştirmeye Esas Nakillerinde son aşamaya gelindi:

2017 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması sonucu herhangi bir örgün ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler için talep etmeleri hâlinde, İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 (üç) tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır. 

TEOG 2017 İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonları Nakil Yerleştirme Sonuçları bu gün (15 Eylül)  açıklandı.

Sonuçlar için TIKLAYINIZ

2017 Yılı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması Kapsamında 3.Yerleştirmeye Esas Nakil Sonuçları 
için TIKLAYINIZ

Ve bu sonuçlarla Anadolu Liselerinin 2017 TEOG sınav sonucuna göre taban puanları netleşmiş oldu.

2017-2018 Yılı TEOG Yerleştirme ve Nakil Sonuçlarına Göre Liselerin Taban Puanları için TIKLAYINIZ

Bu şekilde nakil sadece aşağıdaki tarihlerde sadece 9.sınıfa başlayacak öğrenciler için geçerlidir.Lise 10-12.sınıflarda normal nakil süreci işlemektedir. 


2017 TEOG Yerleştirmeye Esas Nakillerle İlgili Sorular-Cevaplar-Başvuru Nasıl Yapılır? 

2017-2018 Yılı TEOG Yerleştirme Taban Puanları - Fen ve Anadolu Liseleri  - TIKLAYIN


Öncelikle ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi ile ilgili şu hususları hatırlatmış olalım: 

Okul tercihleri 14-24 Temmuz 2017 tarihleri arasında alındı.Öğrencilere 25 okul tercih hakkı verildi.

Yerleştirme sonuçları daha önceden açıklanan tarihten önce açıklandı.Sonular http://www.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden ilan edildi.

Yerleştirme işlemlerinin sonuçlanması sonrasında 3 defa nakil başvurusu yapılabilecek.

Yerleştirmeye esas nakil başvurularında en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek. Her okul için boş kontenjan şartı aranmaksızın tercih yapılabilecek. Yerleştirmeye esas nakillerde il veya ilçe sınırlaması bulunmayacak. Yerleştirmeye esas nakillere isteyen öğrenciler başvuru yapabilecek.


NAKİL BAŞVURUSU EKRANI için TIKLAYINIZ

Not:Nakil başvurusu için Güvenlik Kayıt Numarasını kaybettiyseniz  öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne şahsen başvurarak  Güvenlik Kayıt Numarası' nı öğrenebilirsiniz.


 

NAKÄ°L BAÅžVURU TARÄ°HLERÄ°

1. Nakil tercih başvuruları 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında alındı.Sonuçlar 21 Ağustos 2017'de açıklandı.

2. Nakil tercih başvuruları 21-25 Ağustos 2017 tarihleri arasında alınacak; sonuçlar 28 Ağustos 2017'de açıklanacak.

3. Nakil tercih başvuruları 28 Ağustos-6 Eylül 2017 tarihleri arasında alınacak; sonuçlar 8 Eylül 2017'de açıklanacak.

Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Özel Okullar: 

Ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanan özel okulların kayıt işlemleri ise 30 Haziran-13 Temmuz'da yapılacak.

Tematik Liseler:

Kılavuza göre tercih yapılabilecek lise türleri arasına musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liseleri, tematik meslek liseleri ve mesleki eğitim merkezleri olmak üzere 3 yeni okul türü daha eklendi. Bu yıl ilk kez tematik mesleki ve teknik Anadolu liselerine kayıtlar, 3-13 Temmuz'da yapılacak.

Öğrenciler, başvuru süresi içinde ilgili okul müdürlüklerine başvuracak. Öğrenciler, ilgili mevzuata göre yapılacak değerlendirme puanının yüzde 30'u ile yerleştirme puanının yüzde 70'inin toplamı ile bulunacak puana göre sıralanacak.

Güzel Sanatlar, Spor Lisesi :

Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Lisesi, Klasik Sanatlar ve Musiki, Görsel Sanatlar ve Spor Programı/Projesi Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liselerine öğrenci kayıt işlemleri 21 Temmuz 2017 tarihinde tamamlanacak.

Ancak, bu okullara kayıt yaptıran öğrenciler, yerleştirme ve yerleştirmeye esas nakil tercihleri doğrultusunda bir okula yerleşmeleri halinde önceki okul (Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Lisesi, Klasik Sanatlar ve Musiki, Görsel Sanatlar ve Spor Programı/Projesi Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri) hakkından vazgeçmiş sayılacaklar.

Nelere Dikkat Etmeliyiz:

Tercih başvurularında , TEOG YEP puanını değil de, yüzdelik dilimleri göz önüne alarak tercih yaparsak daha isabetli oluruz. Çünkü bu sene öğrencilerin puanlarında artış var. Puanlar yanıltıcı olabilir, yüzdelik dilimler daha gerçekçi sonuçlar ortaya çıkaracaktır. Bu sene %3 lük dilime giren öğrencinin puanı yaklaşık 485 iken, geçen sene %3'lük dilimde olan öğrenci 476 puan civarında almıştı.

Tercih yaparken okul türleri, alanları, yüzdelik dilimleri, pansiyon durumları ve kontenjan bilgileri incelenmeli; ona göre listeyi oluşturmalısınız.

Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihleri okul müdürlüklerine süresi içinde mutlaka onaylatılması gerektiğini unutmayınız.

Tercihlerin, tercih ve yerleştirme ekılavuzuna uygun olarak elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.

https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

Milli Eğitim Bakanlığı doğru tercih yapılması için 81 ilde 9 bin 918 komisyon kurdu. Bu komisyonlar marifetiyle öğrenciler/veliler tercih danışmanlığı konusunda donanımlı öğretmenler/idarecilerden yardım alabilecekler.

Liselerin Taban Puanları/Yüzdelik Dilimleri ve Tercih Robotu İçin TIKLAYINIZ

TEOG YEP Puanınızı ve Yüzdelik Dilimizi Öğrenmek İçin TIKLAYINIZ

Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu İçin TIKLAYINIZ

Ä°brahim TONBULOÄžLU-EÄŸitimci/Yazar

Son DüzenlenmeCuma, 15 Eylül 2017 19:08
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar