Menu

 

Evlilik Programları 690 KHK ile Kapatıldı!

Evlilik Programları 690 KHK ile Kapatıldı!

Aylardır kapatılsın,kapatılacak denilen evlilik programları 29 Nisan tarihli 689 KHK ile kapatıldı.

Olağanüstü Hal Kapsamı'nda yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) yayınlandı. Yeni KHK ile evlilik programlarının yasaklandığı ifade edildi.

Olağanüstü hal kapsamında kamu görevinden çıkarılanlar ve göreve iade edilenlere ilişkin listelerin de bulunduğu 689 ve 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre; kamuoyunda tartışmalara neden olan evlilik programları yasaklandı.

690 Sayılı HKH 

MADDE 60 - 6112 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan "koruyucu sembol kullanılmadan" ibaresi "koruyucu sembol kullanılsa dahi" şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"(4) Radyo ve televizyon yayın hizmetlerinde, arkadaş bulma amacıyla kişilerin tanıştırıldığı ve/veya buluşturulduğu türden programlara, takviye edici gıdalar ve benzeri destekleyici ürünler de dahil olmak üzere herhangi bir ürünün ilgili mevzuatına aykırı olarak sağlık beyanıyla satışına, pazarlanmasına ve/veya reklamına, sohbet, arkadaşlık ve eş bulma hatlarının ve hizmetlerinin tanıtımına yer verilemez. Katma değerli elektronik haberleşme hizmet numaraları, yerel aranır numaralar, benzeri özel içerikli hizmetlere ilişkin numaralar ile özel ücrete tabi diğer sabit ve mobil numaralar kullanılmak suretiyle, izleyici ve dinleyicileri yanıltıcı ve/veya haksız kazanca neden olacak şekilde yarışma, çekiliş, lotarya ve benzeri adlar altında ödül ve ikramiye taahhüt edilemez ve bu yöntemle ürün tanıtımı, satışı ve pazarlaması yapılamaz."

Ogretmenler.Com

Son DüzenlenmeCumartesi, 29 Nisan 2017 20:13
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar