Logo
Bu sayfayı yazdır

2017 Yılı AÖF,YGS ve LYS Sınav Salon Başkanı ve Gözetmen Ücretleri

2017 Yılı AÖF,YGS ve LYS Sınav Salon Başkanı ve Gözetmen Ücretleri

2017 Yılı Anadolu Üniversitesi AÖF,ÖSYM, YGS ve LYS Sınavlarında Salon Başkanı,Gözetmen vb. diğer görevlilerin alacağı ücretler belli oldu.

Maliye Bakanlığı, 2017 yılının Ocak-Haziran döneminde geçerli olan maaş katsayıları genelgesini yayımladı.

Buna göre, 1 Ocak 2017 -30 Haziran 2017 döneminde geçerli olmak üzere;

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 154 üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (0,096058), olarak belirlenmiştir.

ÖSYM ve MEB'in yaptığı ücretler belirlenirken bu katsayıyı kullanılıyor.

AÖF GÖREVLİLERİN BELİRLENMESİ

Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında; Bina Sınav Sorumlusu, Bina Sınav Sorumlu Yardımcısı, Salon Başkanı, Gözetmen ve Yedek Gözetmen türündeki görevliler belirli ölçütler (sınav tercihi, unvan, hizmet yılı, geçmiş sınav görevleri vb.) çerçevesinde merkezi otomasyon sistemi tarafından otomatik olarak, diğer sınav görevlileri ise Koordinatörlükler tarafından belirlenmektedir.

Görevli belirleme sürecinde, aşağıda sunulan "Görevlendirme İlkeleri" dikkate alınacaktır.

MEB'de çalışan personele AÖF sınavlarında görev verilirken Müdür,Müdür yardımcısı ve öğretmen şeklinde sırala izleniyor.Okullada bina yöneticisi olarak Müdür ve Müdür yardımcısı görevlendiriliyor.

Aşağıda belirtilen unvanlara sahip görevlilerin sayısının yeterli olmadığı durumlarda uygun alt unvan gruplarından görevlendirme yapılabilir.

 

2017 AÖF SINAV GÖREVLİ ÜCRETLERİ

Salon Başkanı: 95 TL
Gözetmen: 85 TL

Not:2016 yılında da aynı ücret ödenmişti.

ÖSYM-YGS-LYS SINAV ÜCRETLERİ VE GÖREVLİLERİN BELİRLENMESİ

1. SINAV GÖREVLİLERİNİN BELİRLENMESİ

ÖSYM, sınav görevlileri atama işlemlerini merkezi olarak Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) üzerinden gerçekleştirmektedir. 20 Mart 2011 tarihinden itibaren başlatılan bu uygulama sınav görevlilerinin önerileri doğrultusunda geliştirilmekte ve güncellenmektedir.

Tüm görevlendirmelerde, Kanun, Yönetmelik, Yönerge ve ilgili mevzuatlarda belirtilen hükümler geçerlidir. Sınavlarda görevlendirmeler Başkanlıkça sisteme kaydı yapılan kişiler arasından A, B ve C grubu görevlendirmeler olmak üzere üç grupta yapılır.

A Grubu Görevlendirmeler:

Sınav Koordinatörlükleri tarafından gerçekleştirilen görevlendirme atamaları:

1. Bina Yöneticisi

2. Hizmetli

3. Yerel Sınav Evrakı Koruma Görevlisi

ÖSYM tarafından belirlenmiş olan ve Sınav Koordinatörlükleri tarafından gerçekleştirilen A Grubu görevlendirmeler;

Bina Yöneticisi: Yükseköğretim kurumlarına ait binalarda ilgili binanın üst yetkilisi olan Dekan, Dekan Yardımcısı, Yüksekokul Müdürü, Yüksekokul Müdür Yardımcısı veya Fakülte Sekreteri Bina Yöneticisi olarak Sınav Koordinatörlükleri tarafından görevlendirilir.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı ilk ve ortaöğretim binalarında ise Bina Yöneticileri öncelikli olarak ilgili okulun Müdür ve Müdür Yardımcıları olmaları koşulu aranır. Ancak, sınav görevini yerine getiremeyecek durumda olduğunu Sınav Koordinatörlüklerine beyan eden ve mazereti ilgili koordinatörlük tarafından uygun görülen görevlinin yerine, mevcut görevine vekalet edebilecek nitelikte olan diğer bina görevlisi, ilgili binanın üst sorumlusunun önerisi doğrultusunda Sınav Koordinatörlükleri tarafından görevlendirilir.

Hizmetli: Bu görevliler fiili olarak görev yaptıkları binalarda, Bina Üst Yetkilisinin Sınav Koordinatörlüklerine yaptıkları öneri doğrultusunda atanır.

Yerel Sınav Evrakı Koruma Görevlisi: Öncelikli olarak Akademisyenler arasından sınav koordinatörlüğünden yerel olarak atanır. Herhangi bir Yüksek Öğretim Kurumunda memur olarak çalışan kişiler de bu göreve atanabilir. Sınav koordinatörlükleri bu görev için sadece bir kişiyi görev süresince görevlendirir.

B Grubu Görevlendirmeler:

ÖSYM tarafından merkezi olarak Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) üzerinden yapılan görevlendirmeler:

1. Bina Sınav Sorumlusu (BSS)

2. Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı (BSSY)

3. Salon Başkanı (SB)

4. Gözetmen

5. Yedek Gözetmen

6. Engelli Salon Görevlisi

7. Şehir İçi Sınav Evrakı Nakil Görevlisi

8. Bina Denetim ve Cihaz Yöneticisi

Bu gruptaki görevlendirmelerin hepsi https://gis.osym.gov.tr üzerinden tercih alınarak gerçekleştirilir.

Bina Sınav Sorumlusu ve Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı: Bu görevlere atama, ilgili Sınav Koordinatörlüğündeki en üst akademik unvandan başlanarak yapılır. Yeterli sayıda akademik unvanlının bulunmadığı Sınav Koordinatörlüklerinde, Milli Eğitim Bakanlığındaki unvanlara göre atama yapılır. Bu görevlere atanacak kişiler, fiili olarak görev yaptıkları binalarda Bina Sınav Sorumlusu olarak görevlendirilmeyip, farklı bir sınav binasında Bina Sınav Sorumlusu olarak görev yaparlar.

Salon Başkanı: Öncelikli olarak akademisyenlerden ilgili binayı tercih edenler arasından, puan sırasına göre atama yapılır. Yeterli görevlinin bulunmadığı durumlarda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı görevliler arasından yine puan sırasına göre atama yapılır.

Gözetmen: Görevlendirilen salon başkanının unvanına bakılarak uygun unvanlı aynı binayı tercih eden görevlilerden puan sırasına göre atama yapılır.

Yedek Gözetmen: Öncelikli olarak Araştırma Görevlilerinden atanır. Yeterince Araştırma Görevlisinin bulunmadığı durumlarda Milli Eğitim Bakanlığına bağlı öğretmenlerden yine unvan sıralamasına göre atama gerçekleştirilir.

Engelli Salon Görevlisi: Bu görevlere Başkanlığımız tarafından oluşturulmuş Engelli Görevli Havuzundan engelli adaylara sınavı uygulayabilecek nitelikte biri okuyucu biri işaretleyici olmak üzere en az iki görevli atanır. Okuyabilme yeteneği zayıf olan görevliler bu göreve atanamazlar. Görevi sırasında engelli adaylara destek oldukları tespit edilen görevlilere daha sonraki sınavlarda görev verilmez.

Bina Denetim ve Cihaz Yöneticisi: Öncelikli olarak akademisyenlerden ilgili binayı tercih edenler arasından, puan sırasına göre atama yapılır.

Şehir İçi Sınav Evrakı Nakil Görevlisi: Merkezi olarak, Yüksek Öğretim Kurumlarında çalışan memurlar arasından atama yapılır. Sınav evrakı taşıma işine nezaret etmeyi engelleyecek veya görevi aksatmaya neden olacak niteliklerde sağlık sorunu bulunanlara bu görev verilmez. Bazı durumlarda Şehir İçi Sınav Evrakı Nakil Görevlisi sınav evrakını indirme ve bindirme işlemlerine de destek vermesi gerekebilir.

C Grubu Görevlendirmeler:

Bu gruptaki görevlendirme işlemi, sınava ait aday atamasının hemen sonrasında Sınav Koordinatörlükleri için tercih işlemlerinin http://smt.osym.gov.tr internet üzerinden alınması ile merkezi olarak yapılır. Görevlendirme, puan ve Sınav Koordinatörlükleri için yapılmış olan tercihlere göre yapılır. Bu görevlendirmeler;

1. ÖSYM Temsilcisi/Bölgesel ÖSYM Temsilcisi

2. ÖSYM Engelli Temsilcisi

3. Yöredışı Sınav Evrakı Nakil/Koruma Görevlisi atamalarını içermektedir.

ÖSYM Temsilcisi/Bölgesel ÖSYM Temsilcisi: Sınav tarihinden önceki bir yıl içinde en az bir defa bina sınav sorumluluğu veya yardımcılığı görevi yapmış ve sınav koordinatörlüklerindeki eğitimi almış olan profesör ve doçentler arasından SMT Siteminden tercih toplanması ile görevlendirilir. ÖSYM Temsilcisi, Ankara'ya coğrafi sınırı bulunmayan sınav koordinatörlüklerine görevlendirilen Profesör ve Doçent unvanına sahip olan akademisyeni ifade etmektedir. Sınav koordinatörlüğü ile coğrafi sınırı bulunan komşu illerde görevli Profesör ve Doçentler Bölgesel ÖSYM Temsilcisi olarak görevlendirilir.

ÖSYM Engelli Temsilcisi: ÖSYM Başkanlığı tarafından verilen eğitimi almış ve Sınav Merkezi Tercih Sistemi (SMT)'ne dahil edilmiş olan ÖSYM çalışanları ile ihtiyaç olduğunda Ankara'da faaliyet gösteren Yükseköğretim Kurumlarında çalışan, ÖSYM Başkanlığı tarafından verilen eğitimi almış görevliler arasından atanabilir.

Yöredışı Sınav Evrakı Nakil/Koruma Görevlisi: ÖSYM Başkanlığı tarafından verilen eğitimi almış ve Sınav Merkezi Tercih Sistemi (SMT)'ne dahil edilmiş olan ÖSYM çalışanları ile ihtiyaç olduğunda Ankara'da faaliyet gösteren Yüksek Öğretim Kurumlarında çalışan, ÖSYM Başkanlığı tarafından verilen eğitimi almış görevliler arasından atanabilir.

1. SINAV GÖREVLİLERİNİN ATANMASI

Görevli atamalarının gerçekleştirilmesi ve sınav görev kartının düzenlenmesi

Görevli atamalarında birinci eylem altında belirtilmiş olan temel ilkelere uyum esastır. Genel olarak aşağıda açıklanan Standart görevli atama prosedürü uygulanarak görevlendirmeler gerçekleştirilir.

Standart görevli atama prosedürü:

Atamalar;

1. Görevlilerin Sınav Binalarını/Sınav Merkezlerini tercihi,

2. Unvanı,

3. Puanı

4. Hizmet yılı (Eşitlik halinde) esas alınarak yapılmaktadır.

Görevli atamalarının temelini, gönüllük esasına bağlı olarak görevlilerin sınav binalarını/Sınav merkezlerini talep ve tercih etmesi oluşturur. Her görevli ilgili koşulları sağlaması kaydı ile tercih ettiği yerlerde unvanı, puanı dikkate alınarak görevlendirilebilir. Bunun için sınav öncesinde tercihler toplanır. Tercih edenler hangi görevi tercih ettiklerini belirtmek durumundadırlar. Zorunlu bir durum olmadıkça görevliler tercih etmedikleri yerlerde görevlendirilmezler.

Her görevli en az 5 en fazla 20 görev yeri tercihi yapabilir. ÖSYM Temsilcileri/ Bölgesel ÖSYM Temsilcisi ve Nakil/Koruma Görevlilerinin atanmasında en az 1 en fazla 8 görev yeri tercihi yapılabilir.

Her hangi bir görev için belirlenmiş olan ön koşulları sağlayan görevli talepleri dikkate alınarak, Bina Sınav Sorumlusu, Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı, tüm salon görevlileri ve yedeklerin görevlendirilmesinde Tablo 1'de yer alan akademik ve Milli Eğitim Bakanlığı unvanları dikkate alınarak atama önceliği sırası belirlenir. Bina Yöneticileri için ise Tablo 2'de yer alan idari unvanlar dikkate alınarak atama yapılır. Tablo 3'de yer alan unvanlar esas alınarak Şehir İçi Sınav Evrakı Nakil Görevlilerinin ataması yapılmaktadır.

Tablo 1. Standart Görevli Atama Prosedüründe Esas Alınan Aktif Olarak Üniversitelerde Çalışan Akademik Personel ile Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevlendirilmesinde Öncelik Sırası

Tablo 2. Standart Görevli Atama Prosedürüne göre, Bina Yöneticisi Atamasına Esas Alınan Aktif Olarak Üniversitelerde Çalışan Akademik ve İdari Personel ile Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevlendirilmelerdeki Öncelik Sırası

 

Tablo 3. Standart Görevli Atama Prosedürüne göre, Şehir İçi Sınav Evrakı Nakil Görevlisi Atamasına Esas Alınan Aktif Olarak Üniversitelerde Çalışan Akademik ve İdari Personel ile Milli Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevlendirilmesinde Öncelik Sırası 

Görevli atamalarında tercih, unvan ve puan da eşitlik olması durumunda hizmet yılı bir diğer ölçüt olarak dikkate alınır. Bu durumda yine bir eşitlik söz konusu ise yaşı büyük olan öncelikli olarak göreve atanır. Yine de eşitlik bozulmuyor ise görevli ataması rastgele yapılır. Bina ve salon görevlendirilmelerinde atama işlemleri, görevlilerin yapmış oldukları bina tercihleri sırasına bakılmaksızın rastgele olarak yapılır.

Sınava ait her bir bina tercihi için oluşturulan görevli kümesinde, unvan, puan ölçütleri kullanılarak atama gerçekleştirilir. Yapılacak olan atama da bina içerisindeki en üst unvana sahip görevlinin bina sınav sorumlusu olması esas alınarak yapılır. Aynı işlem salon içi atamaları için de geçerlidir.

Ön koşulu sağlamayan görevliler zorunlu bir durum olmadıkça ilgili göreve atanamazlar. Sisteme yeni giren görevlilerin puanları o sınav merkezindeki kendi unvanındaki görevlilerin puan ortalaması ile oluşturulur. ÖSYM Personeli olarak sisteme yeni başlayan personelin puanları kurum puan ortalaması esas alınarak hesaplanır.

Yapılan her görev için aldığı bir (1) TL net ücreti bir (1) puan olacak şekilde görevlilerin puanı düşürülür. Sınav görevlisi atama işlemleri, unvan sıralamasındaki öncelik sırası, yapılmış olan tercihler ve görev kontenjanları esas alınarak yapılmaktadır. Görevliler, sınav görev sayılarını diğer görevlilerle karşılaştırma ihtiyacı duyduklarında, aynı sınav merkezi, unvan ve 2011 yılı başından itibaren aldıkları görev sayılarını dikkate alarak değerlendirme yapmaları gerekmektedir. Ayrıca, yukarıda bahsi geçen A, B ve C grubu görevlendirmelerde aynı puandan sınav puanı düşülmekte olup, görevliler puanlarını bu kapsamda değerlendirmelidirler.

Zorunlu durumlarda, ÖSYM Başkanlığı takdir hakkını kullanarak sınavın niteliğine göre gerekli görürse puan sistemini uygulamadan da görevli atamaları gerçekleştirir. Bu durumda da görev alan görevlinin puanı yapmış olduğu göreve göre mevcut puanında düşülür.

Herhangi bir sebeple sınav merkezi değiştirmiş olan görevliler, o sınav merkezindeki kendi unvanında yer alan görevlilerin puan ortalaması ile değerlendirilerek puanı oluşturulur.

III. SINAV GÖREVLİLERİNE SINAV ÜCRETİ ÖDENMESİ

Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe giren "Sınav Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar" ÖSYM tarafından yapılan merkezi sınavlar, kamu kurum ve kuruluşları ile özel hukuk tüzel kişilerinin talepleri üzerine yükseköğretim kurumlarına yurt içinde ve yurt dışında yapılan tüm sınavlarda, soruların hazırlanmasında görevlendirilenlere, sınav soru havuzunda yer alacak soruların hazırlanmasında katkısı olanlara, sınav koordinatörlüklerinin koordinatörüne ve diğer personeline, bina sınav sorumluları ile bina yöneticilerine, salon başkanlarına, gözetmenlere, sınav güvenliğini sağlayan kolluk kuvvetlerine, kapalı dönem çalışanlarına ve sınav süresince görev alan diğer personele ödenecek sınav ücretlerini düzenlemiştir.

2017 Yılı ÖSYM-YGS-LYS-KPSS SINAV GÖREVLİ ÜCRETLERİ (OCAK-HAZİRAN)

Bina Sınav Sorumlusu :242,76
Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı :161,84
Bina Yöneticisi :161,84
Bina Yöneticisi Yardımcısı :145,65
Salon Başkanı :145,65
Gözetmen :121,38
Yedek Gözetmen :97,10
Yardımcı Gözetmen :161,84

Böylece MEB ve ÖSYM sınavları toplu sözleşmeden sonra eşitlenmiş oldu.

Haziran-Aralık 2017 ücretleri belli olduğunda biz de buradaki ücretleri güncellemiş olacağız. 

MEB 2017 Yılı Sınav Görevli, Salon Başkanı-Gözetmen Ücretleri

Kaynak:Memurlar.net

Son DüzenlenmePazartesi, 23 Ocak 2017 06:59

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com