Menu

 

2017 LYS Matematik Testinde Geometri Sorularının Önemi Arttı

2017 LYS Matematik Testinde Geometri Sorularının Önemi Arttı

Matematikçileri ilgilendiren 2017 LYS’nin en önemli değişikliklerinden biri de Matematik-Geometri sorularının “Matematik Testi” kitapçığında birlikte yer alacak olması.2017 LYS’de 80 tane matematik sorusu olacak.Toplam 135 dakika cevaplama süresi verilecek.80 sorunun 3 tanesi kısa cevaplı olacak.

Bu yıl sınava girecek öğrencilerin merak ettiği noktalardan biri de matematik ve geometri sorularının ağırlığı.Bu konuyla ayrıntılı,doyurucu cevabı Sorgun Rehberlik ve Araştırma Merkezinin özenle hazırlamış olduğu “2017 YGS-LYS REHBERİ”nden bulmuş oldum.Bu rehber için emeği geçenleri kutluyorum.Gerçekten harika bir YGS-LYS rehberi hazırlamışlar.

Neyse rehberde yer alan, 2017 LYS’de Matematik ve Geometri sorularıyla ilgili bölümü aynen aktarıyorum:

Geometri sorularının matematik testi içerisinde yer alması; matematik testinin kat sayılarında değişikliğe sebep olmuştur.
MF1 puan türünde 2016 yılı LYS1 testlerinde Matematiğin katsayısı 2,08 iken geometrinin kat sayısı 1,73’tü.Yine MF1 puan türünde 2017 LYS1 testinde Matematik katsayısı 1,95 olmuştur. Geometri soruları matematik testinin içinde yer alacağından geometri sorularının kat sayısı da 1,95 olmuştur.

Bu da Geometri sorularının değerinin arttığı yorumunu getirir.Aynı değerlendirmede karşımıza çıkan bir diğer sonuç; matematik sorularının kat sayısındaki düşüştür.Özetleyecek olursak; Matematik ve Geometri soruları aynı test kapsamında olacağından kat sayıları eşitlenmiştir. Bu da Geometri sorularını Matematik sorularıyla eşdeğer kılmıştır.” (Kaynak:İzmir MEM)

Bu durum bence,2017 LYS’de sıralamayı yükseltmenin,başarılı olmanın yolu GEOMETRİ SORULARI’ndan geçiyor.Çünkü daha önceki yıllarda en az cevaplandırılan sorular geometri sorularıydı.Az cevaplandırılan dersten daha çok net yapan öne geçecek demektir….Bu nedenle 2017 LYS’ye girecek öğrencilere geometriye daha çok zaman ayırmalarını öneriyorum.

Geometride başarılı olmak için mutlaka 9.sınıf konusu olan üçgenler konusu çok iyi öğrenilmeli.

2017-ÖSYS YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından ön lisans programlarına sınavsız geçişle yerleştirme işlemi kaldırıldığından; mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, ön lisans programlarına ek puanları ile yerleştirileceklerdir. (EK PUAN= OBP*0,06)

Adaylar saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra;saat 14.30’da başlayan sınavlara 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

LYS’lerde kısa cevaplı sorular yer alacaktır.

LYS-1’de (Matematik Sınavı) Matematik Testi yer alacaktır. (Geometri soruları matematik testinin içinde yer alacaktır.)

Açıköğretim önlisans/lisans programlarına da puan türü konulmuş olup puan türü programın örgün puan türü ile aynıdır.

Öğretmenlik programlarında baraj sıralaması 240 bin olarak belirlenmiştir.

Öğretmenlik programlarının tamamı ve İlahiyat programı LYS ile öğrenci alacaktır.

Son DüzenlenmePazar, 30 Temmuz 2017 16:47
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar