Menu

 

EBA, “Google 2016 Arama Trendleri”nde birinci oldu

EBA, “Google 2016 Arama Trendleri”nde birinci oldu

EBA, “Google 2016 Arama Trendleri” Türkiye sayfasında genel aramalarda birinci sırada

Teknoloji devi Google, “Yılın Arama Trendleri 2016”nın Türkiye'de farklı kategorilerden oluşan trend listelerini açıkladı. “Google Trends” adlı sayfada Türkiye’de yapılan genel armalarda birinci sırada Eğitim Bilişim Ağı (EBA)’nın yer aldığı ilan edildi.

FATİH Projesi’nin önemli bileşenlerinden biri olan EBA portali; mekân sınırlılıklarını aşan, araç ve zamandan bağımsız çalışabilen, öğrenme ortamını derslik ve okulların dışına taşıyan, güvenli bir İnternet portalidir. 17 milyon öğretmen ve öğrenciye hizmet veren portal; 12 bin haber, 63 bin görsel, 65 bin video, 6 bin ses kaydı, 2 bin dergi, 17 bin çeşitli ders dokümanı ve 781 kaynak kitapla aktif bir biçimde hizmet vermektedir. EBA, öğretmen ve öğrenci için sadece kaynak erişimi değil kendi çalışmalarını da sunabilecekleri bir ortam olma niteliğini taşıyor.

Yeni EBA

EBA, 1 Aralık 2016 itibarıyla yenilendi. Öğretmen ve öğrencilerin hizmetine yeni bir logo ile sunulan yeni EBA’da haber, video, görsel, ses, kitap, dergi ve doküman modüllerinin “İçerik” başlığı altında sunulmasıyla bu alanlara çok daha kolay erişim sağlanıyor. Ayrıca EBA Haber Modülü de sosyal medyada paylaşılabilir hâle getirildi.

EBA’nın bu sürümü ile sunduğu önemli yeniliklerden birisi de yeni yüzün mobil uygulamaya açılmış olması oldu. Kullanıcılar şimdilik Android tabanlı, en kısa zamanda ise İOS tabanlı cep telefonlarına EBA uygulamasını yükleyerek platformdaki haber, video, kitap ve dergi bölümlerine ulaşarak var olan içeriklerden yararlanabilecekler.

Türkiye’deki eğitim dünyasını online bir ortamda buluşturan EBA, daha önce de Google’ın trendleri arasına girmişti.

YORUM:Bu sonuç EBA'nın Türkiye'de eğitim sisteminde hangi noktada olduğunun en büyük göstergesi.14 Milyon öğrenciye ve 1 milyon civarı öğretmene hitap eden EBA Eğitim Bilişim Ağının bu birinciliği elde etmesi oldukça doğal.Çünkü bu ağ eğitim içeri açısından hacmi öylesine hızla artıyor ki.Öğretmen ve öğrenciler için binlerce içerik bir arada.Ders kitapları,dergiler,ders anlatım videoları,ücretsiz kaynaklar vb.Devasa sanal bir kütüphane kısaca.

Ogretmenler.Com

 

Son DüzenlenmeCumartesi, 17 Aralık 2016 22:02
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar