Menu

 

15 Aralık Perşembe Günü Hangi İllerde Okullar Kar Tatili Yapıldı?

15 Aralık PerÅŸembe Günü Hangi Ä°llerde Okullar Kar Tatili Yapıldı?

15 Aralık'ta, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilen iller.

İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime 15 Aralık Perşembe ara verildiğini söyledi.

HAKKARİ - Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve ilçelerinde eğitime bir gün süre ile ara verildi.

Kentte etkisini sürdüren yoğun kar yağışı dolayısıyla il merkezi, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinin tamamında eğitime yarın ara verilmesine karar verildi.

NEVŞEHİR - Nevşehir'de yarın bazı ilçelerde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki tipi, kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçeleri ile il merkezine bağlı Boğazköy, Çardak ve İcik köylerinde ilk ve orta dereceli okulların 15 Aralık tarihinde bir gün süreyle tatil edildiği belirtildi.

İl merkezi ile Avanos, Gülşehir, Kozaklı ve Ürgüp ilçelerinde ise sadece taşımalı eğitim yapılan okullarda da aynı tarihte bir gün süreyle eğitime ara verileceği ifade edilen açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulunun almış olduğu karar gereğince, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personelin de aynı gün idari izinli sayılacakları kaydedildi.

ELAZIĞ - Elazığ genelinde kar yağışı nedeniyle yarın, bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı ve kuvvetli buzlanma riski nedeniyle Elazığ genelinde tüm okullar 15 Aralık Perşembe günü tatil edildi.

Öte yandan, engelli ve hamile kamu görevlilerinin de aynı gün idari izinli sayılması kararlaştırıldı.

Elazığ ile Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Maden, Karakoçan, Keban ve Sivrice ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verilmişti.

BİTLİS - Bitlis'in Hizan, Tatvan ve Güroymak ilçelerinde, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitim ve öğretime ara verildiği bildirildi.

Okulların bugün de tatil edildiği Hizan ilçesinde Kaymakamlık, ilçe ve bağlı köylerde eğitim ve öğretime yarın da ara verildiğini açıkladı.

Tatvan Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise ilçe genelinde eğitime 1 gün daha ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Kar yağışı ve olumsuz hava şartlarından dolayı 14 Aralık 2016 Çarşamba günü, ilçe merkezi ve ilçeye bağlı köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verilmişti. Kar yağışının devam etmesi dolayısıyla herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için 15 Aralık 2016 Perşembe günü de ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitim öğretime ara verildi."

Güroymak Milli Eğitim Müdürlüğü de yağışlar nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde yarın eğitime ara verildiğini duyurdu.

BİNGÖL - Bingöl merkezde, kar yağışı nedeniyle eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamada, alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan karın etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden, 15 Aralık Perşembe günü il merkezi ile bağlı belde ve köylerde ilk ve orta öğretime 1 gün süre ile ara verildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personelin de yarın izinli sayılacağı belirtildi.

Bingöl merkezde kar yağışı nedeniyle bugün de eğitime ara verilmişti.

TUNCELİ - Tunceli'deki kar yağışı sebebiyle yarın tüm okullarda eğitime ara verildi.

Valilikten alınan bilgiye göre, il genelinde dün gece saatlerinden itibaren etkisi sürdüren yoğun kar yağışı yüzünden il merkezi ve ilçelerindeki tüm okullarda, 15 Aralık Perşembe günü, eğitime bir gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.

Kar yağışı yüzünden ildeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli vatandaşların da idari izinli sayılacağı belirtildi.

Kentte, olumsuz hava koşulları yüzünden bugün de il merkezi ve bağlı köylerin yanı sıra Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmişti.

ARDAHAN - Ardahan'da, kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Vali İbrahim Özefe, il genelinde etkisini sürdüren kar yağışının hayatı olumsuz etkilediğini belirtti.

Özellikle ulaşımda aksamaların yaşandığı kentte an itibarıyla 114 köyle ulaşımın sağlanamadığını aktaran Özefe, gece boyunca kar yağışının süreceğini ve bu nedenle yarın da okulların tatil olacağını bildirdi.

Vali Özefe, "İlimizde şu an görüldüğü gibi olumsuz hava şartları devam ediyor. Kar gece de etkisini sürdürecektir. Taşımalı eğitimde yaşanan sorunlar nedeniyle Ardahan merkez ve ilçelerin tamamında ilk ve orta dereceli okullarda eğitime yarın da ara verilmiştir." dedi.

AĞRI- Ağrı'da etkili olan kar yağışı nedeniyle tüm okullar 2 gün daha tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, aralıksız devam eden kar yağışı ve fırtına dolayısıyla Doğubayazıt ilçesi hariç kent genelinde, yarın ve 16 Aralık'ta tüm okullarda eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de aynı tarihlerde idari izinli sayılması kararı alındığı kaydedildi.

Kentte, Doğubayazıt ilçesi haricindeki tüm okullarda eğitime bugün ara verilmişti.

BAYBURT- Bayburt'ta kar yağışı dolayısıyla il merkezi ve Aydıntepe ilçesinde yarın eğitim yapılmayacak.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile Aydıntepe ilçesindeki tüm okullarda 15 Aralık Perşembe günü eğitime ara verildi.

Kamu kurumlarında görev yapan engelli personel de aynı gün idari izinli sayılacak.

BİTLİS- Bitlis merkez ve bağlı köylerde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verilmesi kararı alındı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve tipi dolayısıyla merkez ile bağlı köylerde yarın eğitime ara verileceği belirtildi.

Açıklamada, bu kararın, öğrencilerin herhangi olumsuzlukla karşılaşmaması için alındığı kaydedildi.

ERZURUM Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il genelindeki yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okullarda eğitime ara verildiği anımsatıldı.

Kar yağışının etkisini aralıksız devam ettirdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"15 Aralık Perşembe günü Erzurum il genelinde okul öncesi, ilkokul ve liselerde yoğun kar yağışı nedeniyle bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Kamu kurumlarında çalışan hamile kadınlar ve engelliler de aynı gün idari izinli sayılacaktır."

IĞDIR- - Iğdır'da, yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime 2 gün ara verildi.

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün bazı ilçe ve köy okullarının tatil edildiği hatırlatıldı.

Kar yağışının il genelinde etkisini giderek artırdığını belirten yetkililer, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okulların il genelinin tümünde yarın ve cuma günü tatil edildiğini ifade etti.

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar