Menu

 

28 Ekim Cuma Günü Öğleden Sonra Tatil Mi?

28 Ekim Cuma Günü ÖÄŸleden Sonra Tatil Mi?

28 Ekim 2016 Cuma Günü Öğleden Sonra Okullar ve Memurlar İçin Tatil Mi? Tatilse Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti Kesilir Mi? 29 Ekim Cumartesi MEB kursları tatil mi? Öğ etmenler 29 Ekim Cumartesi kurs ek ders ücreti alacaklar mı?

Bu konuyla alakalı bu sorular başta olmak üzere tüm soruların cevabı yazımızın devamında...

Toplum olarak tatili o kadar çok seviyoruz ki...Buna inanmayan bir çok soruda olduğu gibi bunu da google ye sorabilir...

Google'de herhalde en çok aranan sorulardan biri de muhtemelen "Tatil Mi?" ifadesidir.

Neyse meseleyi çok uzatmadan asıl meselemize gelelim.Malumunuz olduğu üzere 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı nedeniyle zaten resmi tatil.Bu yıl bu tatil cumartesiye denk geldiği için bunu pek soran yok.Ancak bir gün öncesi cuma'ya geldiği için 28 Ekim'de resmi tatil olup olmadığı şimdiden sorulmaya başlandı. 

Resmi tatillerin belirlendiği Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliğine göre 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili olaral "1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder." denilmektedir.

İlgili yönetmelik maddesinde de görüldüğü gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, 28 Ekim 2016 günü saat 13'ten itibaren başlayacaktır. 28 Ekim 2016 tarihi, Cuma gününe denk gelmektedir.

Dolayısıyla Cuma günü yarım gün mesaisi uygulanacaktır.Yani memurlar ve öğrenciler bu yıl ekstradan 29 Ekim tatilini kaçırsalar da yarım gün tatilden yararlanacaklar.

Bu nedenle tam gün eğitim yapan okullar öğleye kadar eğitim yaparken ikili eğitim yapan okullar ise 3 saat eğitim yapacak.

Diğer taraftan 29 Ekim 2016 Cumartesi resmi tatil olduğu için MEB kursları da o gün olmayacak.

ÖĞRETMENLERİN DE İDARECİLERİN DE EK DERS ÜCRETİ ÖDENECEK Mİ?

Öğretmenler için 28 Ekim Cuma yarım günlük tatil nedeniyle ücretlerinde kesinti yapılmayacak olup ek ders ödemesi tam olarak verilecek.Kısacası dareciler de öğretmenler de eksiksiz olarak ek ders ücretlerini alabilecek 

28 Ekim ve 29 Ekim günlerindeki ek dersler Milli Eğitim Bakanlığının Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişin Kararına göre ; ders görevinin yapılacağı haller arasındadır. Dolayısıyla öğretmenlerin ve idarecilerin bu günlere denk gelen ek dersleri ödenecektir.

Milli bayramlarla ilgili ek ders yönetmeliğindeki ilgili madde şöyle:
 
MADDE 16- 
 
b) (Değişik  :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde(1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.

KURS ÜCRETLERİ DE ÖDENECEK

Bu maddeye göre milli bayramlarda öğretmenlere ek ders ödenecek. Bu yüzden 29 Ekim Cumartesi Cumhuriyet Bayramı tatilinde MEB kurslarında görevli öğretmenler ek ders ücretlerini alabilecekler.Yani tatil nedeniyle herhangi bir kesinti olmayacak.

 

Ogretmenler.Com  

Son DüzenlenmePazartesi, 24 Ekim 2016 02:36
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar