Menu

 

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Videoları İzle

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Videoları İzle

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Videoları İzleyin!

"15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma" konusu tüm sınıf ve şubelerde ilk ders saatinde öğrencilere anlatılacak. Bu kapsamdaki ilk ders, fiziki şartları uygun olan okullarda konferans salonu gibi yerlerde toplu olarak, diğer okullarda ise tüm sınıf ve şubelerde ilk ders saatinde yapılacak.

2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında, tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, “15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma“ temasıyla öğrencilerin seviyeleri dikkate alınarak etkinlikler yapılması kararlaştırıldı.

2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk haftasında, MEB'e bağlı tüm resmi ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarının bütün sınıf, şube ve kursiyer gruplarına ´15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma´ temasıyla öğrencilerin seviyesi dikkate alınarak bilgilendirme ve etkinlikler yapılacaktır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasi, millî birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalığının artırılması hedeflenmiştir.

Kısaca, eğitim yılının ilk haftasında, tüm okullarda, ‘15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma’ temasıyla etkinlikler yapılacak. Videolar izletilecek, şiirler okunacak

15 Temmuz zaferi ile ilgili olarak ilk akla gelen programlardan biri, o gece yaşananları çarpıcı bir şekilde anlatan videoların, sınıflarda öğrencilere akıllı tahtadan izletmek.Biz de bunun için EBA'da da yer alan 15 TEMMUZ DARBESİ ile ilgili videolardan bazılarını buraya eklemeye çalıştık.

Şerif SAKA'dan 15 Temmuz Klibi:"YETİŞ RABBİM"

2 ayrı video EBA'da

Okullarda düzenlenecek "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimiz" programının akışı içerisinde, bakanlığın Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayınlanan 2 ayrı videonun gösterimi de yer alıyor.

Videolardan biri, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde açılan ateş sonucu, oğlu Abdullah Tayyip Olçok ile şehit edilen reklamcı Erol Olçok'un reklam ajansı tarafından, diğeri ise MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda hazırlandı.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi Program Videosu-1 (İZLE)

15 Temmuz Darbesi Program Videosu-2 (İZLE)

Anafartalar kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan 18 Mart Çanakkale Savaşları ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı simgeleyen görsellerin yer aldığı videoda, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi gecesinde yaşananlardan kesitler sunuluyor.

Videoda, şehitlerin kanlarıyla sulanan Anadolu topraklarını simgeleyen, deniz içerisinde dalgalanan Türk bayrağı görüntüsü de dikkati çekiyor.

Videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın FETÖ'nün darbe girişimine karşı halkı meydanlara çağırdığı ifadeleri ile Başbakan Binali Yıldırım'ın darbe girişimi gecesi halka verdiği mesajlar da bulunuyor.

Milletin tek yürek halinde darbe girişimine karşı duruşu, meydanlarda gösterdiği kararlılık ve cesaret anlarını aktaran görsellerin dikkati çektiği videoda ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesinden İstiklal Marşı'na yer verildi.

Darbe girişiminin ardından Türkiye'nin dört bir tarafında vatandaşların ellerinde Türk bayraklarıyla tuttuğu demokrasi nöbetlerinden görüntülerin de bulunduğu videolarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yanı sıra pek çok siyasinin ve milyonlarca vatandaşın katılımıyla darbe girişimine karşı tek yürek olunduğu Yenikapı'daki "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"nden kesitler de sunuluyor.

Mitingde, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in şehitler ve ülke için yaptığı duaya da videoda yer verildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen anma programı kapsamında, öğrenciler için hazırlanan broşür ve videolarda, Anadolu Ajansı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi çekilen görseller de kullanıldı.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ ZAFERİ İLE İLGİLİ ÇARPICI GÖRÜNTÜLERDEN BAZILARI

Durdurmaya Çalıştığı 2 Tank Üzerinden Geçti

15 TEMMUZ VİDEOLARI

EBA'da yer alan videoların yer aldığı 19 adet 15 Temmuz ile ilgili videoları İZLEMEK için TIKLAYINIZ

Not:Videoları akıllı telefonlarda izlerken sorun yaşarsanız firefox,opera gibi farklı tarayıcıları deneyin

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Şiirleri

15 Temmuz Anma Programı

Ogretmenler.Com 

Son DüzenlenmePazar, 02 Temmuz 2017 00:03

Ortam

Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar