Logo
Bu sayfayı yazdır

Fakültenin şartları gereği, e-kayıt işlemi yapılamayabilir

Fakültenin şartları gereği, e-kayıt işlemi yapılamayabilir

E-kayıtta süre uzatıldı ama bazı öğrenciler e-devlet üzerinden üniversite kaydı yaparken hata ile karşılabilirler.

YÖK, bu gece sona erecek olan üniversiteye e-kayıt süresini, 18 Ağustos Perşembe günü saat 23.59'a kadar uzattı.Ancak hala e-kayıt da sorun yaşayan öğrenciler var.Bunun nedeni bölümün özel şartları olması.

Şahsen başvuru ile kayıtların süresinde ise uzatma olmadı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yoğunluk nedeniyle üniversitelere elektronik kayıt (e-kayıt) süresini 18 Ağustos Perşembe günü saat 23.59'a kadar uzattı.

YÖK'ten alınan bilgiye göre, bugün saat 23.59'da biteceği açıklanan e-kayıt işlemleri için, yoğun ilgi üzerine 18 Ağustos Perşembe günü 23.59'a kadar ek süre tanındı.

YÖK yetkilileri, bugüne kadar yaklaşık 320 bin öğrencinin e-kayıtla üniversiteye kayıt işlemlerini gerçekleştirdiğini belirtti.

İsteyen öğrencilerin üniversiteye giderek şahsen yaptırabileceği kayıt işlemlerinin süresinde ise bir değişiklik olmadı. Bu kayıtlar, 19 Ağustos Cuma günü sona erecek.

e-kayıt'ta kayıt olamama uyarısı

Üniversiteni bazı bölümlerinde o bölümün özel durumu nedeniyle e-kayıt yapılamamaktadır.

Elektronik kayda, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen programlar (sağlık raporu isteyen programlara gibi) ile açıköğretim programları dâhil edilmeyecektir.

Nitekim TIP kazanan öğrenciler turkiye.gov.tr adresinden üniversite kaydı yapmak isterken sistem şu uyarıda bulunuyor:

"Yerleştiğiniz programın şartları gereği, e-kayıt işleminiz yapılamamaktadır. Kayıt işlemleriniz için yerleşmiş olduğunuz üniversitenize başvurmanız gerekmektedir."

Bu uyarı ile karşılaşan öğrencilerin fakültenin istediği belgelerle birlikte 19 Ağustos 2016 cuma gününe kadar üniversiteye şahsen başvurmaları gererekir.

Üniversite e-kayıt zorunlu mu?

Tüm Devlet yükseköğretim kurumları ile isteyen Vakıf yükseköğretim kurumları, dileyen öğrenciler için e-devlet kapısından kayıt olma imkânı sunacaklardır. Elektronik kayıt ilk yerleştirme için yapılacaktır. Ek yerleştirmelerde Elektronik kayıt kullanılmayacak olup öğrencilerin, yerleştiği yükseköğretim kurumuna bizzat başvurmaları gerekmektedir.

E-kayıt yaptıramayan üniversite öğrencileri ne yapacak?

Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır.
Elektronik kayıt işlemi 2016-2017 öğretim dönemi için ÖSYM’den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.

Üniversite e-kayıt belgesi çıktısı alma

Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabileceklerdir.
Yükseköğretim kurumları, elektronik kayıt olanlara ait bilgileri Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) üzerinden alabileceklerdir.
Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.

Ogretmenler.Com

Bu yazının tüm hakları Ogretmenler.com'a aittir. "www.pekiyi.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntıların hoş olmayacağını hele de eğitim sitelerine hiç yakışmayacağını belirtelim.

Son DüzenlenmeSalı, 16 Ağustos 2016 23:00

Son Ekledikleri:

2020 Pekiyi.com