Logo
Bu sayfayı yazdır

Dershaneler sadece bir bilim grubunda eğitim verebilecek

Dershaneler sadece bir bilim grubunda eğitim verebilecek

Milli Eğitim Bakanlığınca, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle yeni açılacak özel öğretim kursları, sadece bir bilim grubunda hizmet verebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan düzenlemeye göre, yeni açılacak özel öğretim kursları sadece bir bilim grubunda hizmet verebilecek. Özel öğretim kursu olarak faaliyet gösteren mevcut kurslar ise 1 Temmuz 2018'e kadar kurumlarını bir bilim grubunda faaliyet göstermeye uygun hale getirecek.

Kurum açma izni bir bilim grubuna uygun olarak yeniden düzenlenmemiş kurumlar hakkında sürekli kapatma işlemi uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Buna göre, daha önceki düzenlemelerde Türk dili ve edebiyatı, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe grubu olarak belirlenen bilim gruplarından en fazla 5 bilim grubunda eğitim verebileceği hükmü, "bir bilim grubu" olarak değiştirildi.

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarih itibarıyla özel öğretim kursları, bağımsız girişi bulunan binalarda sadece bir bilim grubunda eğitim vermek üzere açılabilecek. Mevcut açılmış olan özel öğretim kursları Bakanlıkça onaylanmış bilim gruplarıyla 1 Temmuz 2018 tarihine kadar faaliyet gösterebilecek. Ancak 1 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla bir bilim grubuna dönüşmeyen özel öğretim kursları kapatılacak.

Yeni açılacak özel öğrenci etüt eğitim merkezlerinin bağımsız girişi bulunan binalarda açılmasına yönelik düzenleme yapıldı. Özel öğrenci etüt eğitim merkezi açmak üzere milli eğitim müdürlüklerine başvurusu bulunan kurumların mağduriyet yaşamaması için söz konusu kurumlarda bağımsız bina girişi şartı aranmayacak.

Öte yandan, bahçesi bulunan ve müstakil binalarda; ortaokul ve en fazla iki ortaöğretim okulunun birlikte açılabilmesine imkan tanındı.

Memurlar.net

Son DüzenlenmeCuma, 05 Ağustos 2016 14:59

Son Ekledikleri: pekiyi

2020 Pekiyi.com