Menu

 

LYS-2'de bir biyoloji sorunun cevabı yanlış mı?

LYS-2'de bir biyoloji sorunun cevabı yanlış mı?

2016 LYS-2'de bir biyoloji sorunun cevabı yanlış iddiası geldi.

DENİZLİ'deki Birey Temel Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Salta ve biyoloji öğretmenleri, LYS-2 Fen Bilimleri sınavında Biyoloji alanından sorulan 24'üncü sorusunun ÖSYM tarafından verilen doğru cevabının yanlış olduğu iddia etti. Salta, ÖSYM'nin doğru cevap anahtarında doğru şıkkın 'C' olduğunu belirttiğini, bunun yanlış cevap olduğunu, doğru cevabın 'D' şıkkı olduğunu söyledi.

LYS-2 Fen Bilimleri sınavında, biyoloji alanında sorulan 24'üncü soruda "Aşağıdaki grafiklerden hangisi, sağlıklı bir insanın kan dolaşımında kanın; atardamar, kılcal damar ve toplardamardan geçerken basıncındaki değişimi göstermektedir?" sorusu yer aldı. Sorunun cevapları ise A-B-C-D-E şıkları altında grafiklerle gösterildi. Sınavın ardından ÖSYM tarafından doğru cevap anahtarında sorunun cevabı olarak 'C' şıkkı gösterildi. Birey Temel Lisesi Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Salta ve biyoloji öğretmenleri, soruyu ve cevabı incelediklerini, grafiklerle cevapları verilen sorunun gerçek cevabının 'D' şıkkı olduğunu ileri sürdü.

ÖSYM'YE BAŞVURU YAPILDI

Mehmet Salta, Starling hipotezine göre kılcaldamarın, atardamar ucundan, toplardamara ucuna giderken kan basıncı gittikçe azalacağı tezinde doğru cevabın 'D' şıkkı olduğu belirterek, "Bu yıl yapılan LYS sınavında biyoloji bölümünde sorulan soru kan dolaşımıyla ilgili bir grafik sorusudur. ÖSYM 'C' şıkkı demiştir. Ancak biz doğru cevabın 'D' şıkkı olduğunu tespit ettik. Bu hayati önem taşıyor. Bunun anlamı sınava giren binlerce öğrencinin bu doğru cevabın değişmesiyle ilgili yerleri ve sıralamaları değişecektir. Özellikle biyoloji alanında tıp, hemşirelik, diş hekimliği gibi sağlık birimlerini tercih edecek öğrenciler, bununla birlikte kat sayısı iki olan biyoloji sorusunda binlerce kişinin önünü geçebilme şansı elde edecektir. Biz ÖSYM'ye gerekli başvuruyu yaptık. Düzeltilmesini ve açıklama yapılmasını bekliyoruz. Aileleri ve öğrencileri ilgilendiren önemli bir konudur. Bir an önce açıklama yapılmalıdır. Öğrenciler tercihlerini tekrar gözden geçirecektir. Tekrar bölümlerini seçme şansısı elde etmelerini sağlayacaktır" dedi.

Memurlar.net

Son DüzenlenmeÇarşamba, 29 Haziran 2016 18:29
Yorum eklemek için giriş yapın
yukarı çık

Benzer Yazılar